Çözüldü Cyborg 15 A12VF-077XTR laptopa Windows 11 kurulumunda VDM hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gokaydemiir02

Hectopat
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
1TB*1 NVMe SSD PCIe Gen4
Ekran kartı
RTX 4060 8GB 45w
İşlemci
Intel Core i5 12450h
Merhaba. MSI cyborg 15 A12VF-077xtr laptop aldım. Rufus kurulu USB ile Windows 11 kurmayı denedim ancak "hiçbir sürücü bulunamadı." hatası ile karşılaştım. Sevgili Technopat ekibinin bu sorun için yazmış olduğu yazıyı (Windows Kurulumunda Hiçbir Sürücü Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür?) okudum ve uyguladım. 12.nesil bir işlemciye sahip olduğum için RST 19.X sürümünü Rufus'un kurulu olduğu USB'ye aktardım. Sonuç olarak sürücüler gözükmeye başladı. Ancak Windows'u kuracağım sürücüyü seçip kuruluma başladığımda, ilk yeniden başlatmada format atma işlemini başa alıyor ve dil seçme ekranı beni karşılıyor. Sürücü sayfasına gittiğimde ise yine hiçbir sürücü görünmüyor. BIOS'ta vdm kapatma seçeneği kilitli.

Sorun BIOS sürücü listesinde birinci sırada rufus flash belleğinin olmasıymış. İlk sıraya SSD'yi alınca problem düzeldi

Son düzenleme:
Aynı cihazda aynı problei yaşıyorum ve boot ekranında HDD olarak görünüyor anlayamadım. Nasıl çözebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…