excell74
Hectopat
Dos muWindows 8.1 de de bu durum geçerli. Aynı sorundan az kala D: sürücüsünü sıfırlayacaktım.
Recovery bazılarına göre değişmez. Recovery işlemine göre değişir. Dosyalarına bırakarak da ya da tüm sistemi sıfırlayarak da yapabilirsin. Bu tüm cihazlarda standarttır. Recovery başlatma seçeneklerine bağlıdır bu tamamıyla.![]()
Arkadaşım sizinle tartışma ortamı yaratacak değilim. lenovoda 20 sefer recovery yaptım. Hiç bir zaman D'ye dokunmadı. Sistemi C'ye kurdu. Diğer sürücülerdeki bilgiler aynen kaldı. Bir tanıdıkta HP vardı. O recovery yaptığında onun diğer sürücüsündeki bilgilerde gidiyordu.
Gelelim diğer konuya. Ön izleme sürümünden beri Windows 8 kullanıyorum. Şuanda da Windows 8.1 yüklü. Bilgisayarı sıfırla dediğin zaman diğer sürücülere dokunmaz. 1 TB'lık diskin 100 GB'ında sistem kurulu. Ayrıca 3 bölüm oluşturdum depolama amaçlı kullanıyorum. Belki 30 sefer bilgisayarı sıfırla yapmışımdır ama bir kez bile diğer bölümler sıfırlanmadı. Sadece sistem bölümündeki bilgiler sıfırlandı. Windows 8 ya da 8.1'deki sıfırlama sadece C'ye uygulanıyor. Diğer seçenekte belgeler etkilenmiyor sadece sistem sıfırlanıp yüklenen programlar kaldırılıyor. Windows 8 üzerinden 50 seferde sıfırlama yapsanız diğer bölümlere herhangi bir işlem yapmaz. Bilmem anlatabildim mi?