D 925 ve 2 GB RAM için hafif Linux dağıtımı önerisi

Pysee

Decapat
Daha fazla  
-Intel Pentium D 925 3.00GHz
-DDR2 2 GB 667 MHz RAM.
-GeForce 210 1 GB.
-Windows 8.1 64 Bit.

Böyle bir sisteme sahibim Linux kullanmak istiyorum. Hangi dağıtımı önerirsiniz?

Linux Mint Xfce ve Cinnamon kurdum ama Windows'dan daha ağır çalıştı genel olarak iyiydi ama tarayıcıda kasmalar oldu.

Sanırım sebebi görüntü sürücüsü Mint'in kendi sürücüsünü kullandım sürücü yöneticisinde güncellenecek sürücü yoktu ben de Linux'tan pek anlamadığım için kurcalamadım.

-Intel Pentium D 925 3.00GHz
-DDR2 2 GB 667 MHz RAM.
-GeForce 210 1 GB.
-Windows 8.1 64 Bit.

Böyle bir sisteme sahibim Linux kullanmak istiyorum. Hangi dağıtımı önerirsiniz?

Linux Mint Xfce ve Cinnamon kurdum ama Windows'dan daha ağır çalıştı genel olarak iyiydi ama tarayıcıda kasmalar oldu.

Sanırım sebebi görüntü sürücüsü Mint'in kendi sürücüsünü kullandım sürücü yöneticisinde güncellenecek sürücü yoktu ben de Linux'tan pek anlamadığım için kurcalamadım.
Pop OS'a ve Arch Linux'a bakın.

Pop!_OS'a ve Arch Linux'a bakın.

Peki bu dağıtımlarda GeForce 210 için sürücü güncellemesi yapabilir miyim?

Linux Mint Xfce deneyebilirsiniz.

Denedim ama görüntü sürücüsünü güncelleyemediğim için sanırım webde gezinirken kasmalar oluyordu.

Linux Mint Xfce deneyebilirsiniz.

Denedim ama görüntü sürücüsünü güncelleyemediğim için sanırım webde gezinirken kasmalar oluyordu.

Peki bu dağıtımlarda GeForce 210 için sürücü güncellemesi yapabilir miyim?

Pop OS'un Nvidia sürücü desteği var. Arch'ta da tanıtılabiliyor diye biliyorum.

Lubuntu'ya bakabilirsiniz. Ayrıca Arch Linux.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı