D diski bir anda görünmemeye başladı

Lyora35

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce gözüküyordu şimdi oyuna girerken fark ettim D diski gözükmüyor. Durduk yere oldu. PC'den de fazla anlamam nasıl çözerim?

Daha önce gözüküyordu şimdi oyuna girerken fark ettim D diski gözükmüyor. Durduk yere oldu. PC'den de fazla anlamam nasıl çözerim?

Windows + r de çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya gezginine girip Bu Bilgisayar'ın üstüne sağ tıklayıp "Yönet"'e basar mısınız?
Ardından açılan yönetim penceresinde Disk Yönetimine basıp karşınıza gelen ekranı ekran görüntüsünü alıp paylaşabilir misiniz?

Dosya gezginine girip Bu Bilgisayar'ın üstüne sağ tıklayıp "Yönet"'e basar mısınız?
Ardından açılan yönetim penceresinde Disk Yönetimine basıp karşınıza gelen ekranı ekran görüntüsünü alıp paylaşabilir misiniz?
1723934647561.png

Şimdi şöyle bir durum var. Bıos üzerinden bunu kontrol edebilirsiniz. Bilgisayar diski okuyor mu, okumuyor mu diye. Büyük ihtimalle bilgisayarınız okumuyordur göründüğü kadarıylada. Sata kablosunun soketini farklı sokete takmayı, diske bağlanan soketler çıkar tak yapabilirsiniz, Bunları yaparsanız muhtemelen bilgisayarınız diski görebilme olasılığı vardır.

Pc'den fazla anlamam yazmışsınız size şöyle göstereyim.

1723935222303.jpeg

Kasanın içerisinde diskinize bağlı olan kablolardan biri olan SATA kablosunun anakartın üzerinde bulunan sata soketlerinden mevcut olarak takılı olduğu soketten çıkarıp, diğer aynı girişli sata soketlerine takıp deneyebilirsiniz.

Ek olarak BIOS girebilmek için F2, ESC, F10, F12 gibi tuşlar genelde olur deneyerek bilgisayarı ilk açtığınızda anakart marka veya logosu geldiğinde tıklayarak girebilirsiniz.

Şimdi şöyle bir durum var. BIOS üzerinden bunu kontrol edebilirsiniz. Bilgisayar diski okuyor mu, okumuyor mu diye. Büyük ihtimalle bilgisayarınız okumuyordur göründüğü kadarıyla da. SATA kablosunun soketini farklı sokete takmayı, diske bağlanan soketler çıkar tak yapabilirsiniz, Bunları yaparsanız muhtemelen bilgisayarınız diski görebilme olasılığı vardır.

PC'den fazla anlamam yazmışsınız size şöyle göstereyim.

Eki Görüntüle 2287283

Kasanın içerisinde diskinize bağlı olan kablolardan biri olan SATA kablosunun anakartın üzerinde bulunan SATA soketlerinden mevcut olarak takılı olduğu soketten çıkarıp, diğer aynı girişli SATA soketlerine takıp deneyebilirsiniz.

Ek olarak BIOS girebilmek için F2, ESC, F10, F12 gibi tuşlar genelde olur deneyerek bilgisayarı ilk açtığınızda anakart marka veya logosu geldiğinde tıklayarak girebilirsiniz.

Yaptım ama hala sadece C gözüküyor

Şimdi şöyle bir durum var. Bıos üzerinden bunu kontrol edebilirsiniz. Bilgisayar diski okuyor mu, okumuyor mu diye. Büyük ihtimalle bilgisayarınız okumuyordur göründüğü kadarıylada. Sata kablosunun soketini farklı sokete takmayı, diske bağlanan soketler çıkar tak yapabilirsiniz, Bunları yaparsanız muhtemelen bilgisayarınız diski görebilme olasılığı vardır.

Pc'den fazla anlamam yazmışsınız size şöyle göstereyim.

Eki Görüntüle 2287283

Kasanın içerisinde diskinize bağlı olan kablolardan biri olan SATA kablosunun anakartın üzerinde bulunan sata soketlerinden mevcut olarak takılı olduğu soketten çıkarıp, diğer aynı girişli sata soketlerine takıp deneyebilirsiniz.

1723935912840.jpeg

Şimdi şöyle bir durum var. BIOS üzerinden bunu kontrol edebilirsiniz. Bilgisayar diski okuyor mu, okumuyor mu diye. Büyük ihtimalle bilgisayarınız okumuyordur göründüğü kadarıyla da. SATA kablosunun soketini farklı sokete takmayı, diske bağlanan soketler çıkar tak yapabilirsiniz, bunları yaparsanız muhtemelen bilgisayarınız diski görebilme olasılığı vardır.

PC'den fazla anlamam yazmışsınız size şöyle göstereyim.

Eki Görüntüle 2287283

Kasanın içerisinde diskinize bağlı olan kablolardan biri olan SATA kablosunun anakartın üzerinde bulunan SATA soketlerinden mevcut olarak takılı olduğu soketten çıkarıp, diğer aynı girişli SATA soketlerine takıp deneyebilirsiniz.

Alttan üste taktım sanırım doğru değil mi?

D diskine bağlı olan kabloyu her bir boş sokete takıp denediniz mi?
Ek olarak D diskinin üzerinde ki soketleri denetlediniz mi? Kablo tam takılı mı, değil mi diye?

Alttan üste farketmez amaç boş soketlere teker teker takıp bilgisayar diski okuyor mu diye test etmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı