D diski bir anda görünmemeye başladı

Hocam isterseniz bilgisayarın kendine gelmesini bekleyip, yarın diskin görünmesi için farklı bir SATA kablosu ile tekrardan çalışıp giden sokette deneyebilirsiniz.

Sistemi isterseniz bir tekrardan restartlayın.

İlk SATA'ya geri takıp deneyeceğim bir ihtimal gelir belki.

BIOS'ta disk görünüyor mu diye bakmış mıydınız?

BIOS'a giremiyorum direkt Windows ekranına atıyor.

Deneyin hocam.

Şimdi dediğim gibi olasılıklar var.
BIOS'un okuyupta windowsun okuyamam durumu olabilir. Bunu kontrol edip söylemenize göre çözüm yöntemi aranabilir.
Sata kablosunda sorun olabilir.
Diskin girişlerinde sorun olabilir.

BIOS'a giremiyorum direkt Windows ekranına atıyor.
Kasayı çalıştırdığınız anda direk windows logosu mu geliyor? Hiç mi başta 1-2 saniye dahi olsa siyah ekran vesaire gelmiyor.

Deneyin hocam.

Şimdi dediğim gibi olasılıklar var.
BIOS'un okuyupta Windows'un okuyamam durumu olabilir. Bunu kontrol edip söylemenize göre çözüm yöntemi aranabilir.
SATA kablosunda sorun olabilir.
Diskin girişlerinde sorun olabilir.

Girişlerde ve kabloda sorun olacağını pek sanmıyorum kendi kendine olmadıysa.

Kasanın power tuşuna bastığınızdan itibarin bahsettiğim girmenizi sağlayabilecek tuşlarla girmeyi denediniz mi?

Girişlerde ve kabloda sorun olacağını pek sanmıyorum kendi kendine olmadıysa.
Ya şimdi kendim bir yıl kadar bilgisayarlarla haşır neşir olduğum bir yerde staj yaptığımdan sizin durumunuz gibi aynı şekilde birçok bilgisayarda disk görmeme sorunuyla uğraşıyorduk. Bu yüzden sizin konunuzu da görünce belki çözüm için işe yarayan yöntemlerle yardımcı olurum diye düşündüm.

Kasanın Power tuşuna bastığınızdan itibarin bahsettiğim girmenizi sağlayabilecek tuşlarla girmeyi denediniz mi?

Evet daha önce araştırdım onu ama çözemedim 1. yere taktım D diski gözüküyor şimdi ama D diskine tıklayınca ilk Dosya Gezgini çöküyor sonra görev çubuğu siyah oluyor uygulamalar filan hiçbir şey gözükmüyor.

Bilgisayarlar bazen kendi kendilerine zamanla sapıtabiliyorlar. Parçalarda beklenmedik sorunlar meydana gelebiliyor.

Bilmiyorum ama sıkıntılı şu an bilgisayarcıya götürsem 500TL tutuyor fazla bir para değil normalde ama benim için fazla daha geçen oyunlara 1K verdim annem evden atacak en sonunda.

Bilgisayarlar bazen kendi kendilerine zamanla sapıtabiliyorlar. Parçalarda beklenmedik sorunlar meydana gelebiliyor.

1723937608693.png

PC şu an bu halde Opera'ya giriyor bir şekilde başkada hiçbir şey yok.

Bilmiyorum ama sıkıntılı şu an bilgisayarcıya götürsem 500TL tutuyor fazla bir para değil normalde ama benim için fazla daha geçen oyunlara 1K verdim annem evden atacak en sonunda.

1723937608693.png

PC şu an bu halde Opera'ya giriyor bir şekilde başkada hiçbir şey yok.

Kasanın Power tuşuna bastığınızdan itibarin bahsettiğim girmenizi sağlayabilecek tuşlarla girmeyi denediniz mi?

Ya şimdi kendim bir yıl kadar bilgisayarlarla haşır neşir olduğum bir yerde staj yaptığımdan sizin durumunuz gibi aynı şekilde birçok bilgisayarda disk görmeme sorunuyla uğraşıyorduk. Bu yüzden sizin konunuzu da görünce belki çözüm için işe yarayan yöntemlerle yardımcı olurum diye düşündüm.

Teşekkür ederim

Daha önce gözüküyordu şimdi oyuna girerken fark ettim D diski gözükmüyor. Durduk yere oldu. PC'den de fazla anlamam nasıl çözerim?

Windows + r de çalışmıyor.
Sistem hiç açılmamaya başlamış, D bağlantılarını kapatıp sistemi aç. Taramalar yap C'de disk sağlam mı, virüs v.b var mı.

Sonra anakartının marka modeline göre girişte BIOS'a girmen için basman gereken tuş/tuş kombinasyonu ve süresi yazar, önce onu bul, oradan dene. BIOS'ta fiziken görebiliyorsan, iyi ihtimal işletim sisteminde hata vardır, kötü ihtimal diskin ömrü dolmuştur. Nadir ihtimal kablo veya soket bağlantında kırılma veya tozlanma/statiğe bağlı temassızlık vardır.

BIOS'ta görebildiysen, sistemi normal açıp görünüp görünmediğine bak, görünüyorsa CrystalDisk Info ve Hd Tune programları ile diski tarat, fiziki problem olup olmadığına dair ona göre hareket edersin.

Sistemler kendi kafalarına göre sapıtacak kadar YapamayZeka ile yazılmıyor henüz, öncelikli kullanıcı hataları, sonra kullanım sonucu hatalar ve üretim hataları, üretim ömrü sıralaması geçerli halen.

Sistem hiç açılmamaya başlamış, D bağlantılarını kapatıp sistemi aç. Taramalar yap C'de disk sağlam mı, virüs vb var mı?

Sonra anakartının marka modeline göre girişte BIOS'a girmen için basman gereken tuş/tuş kombinasyonu ve süresi yazar, önce onu bul, oradan dene. BIOS'ta fiziken görebiliyorsan, iyi ihtimal işletim sisteminde hata vardır, kötü ihtimal diskin ömrü dolmuştur.

BIOS'ta görebildiysen, sistemi normal açıp görünüp görünmediğine bak, görünüyorsa CrystalDiskInfo ve HD tune programları ile diski tarat, fiziki problem olup olmadığına dair ona göre hareket edersin.

Sistemler kendi kafalarına göre sapıtacak kadar yapamayzeka ile yazılmıyor henüz, öncelikli kullanıcı hataları, sonra kullanım sonucu hatalar ve üretim hataları sıralaması geçerli halen.

Yazdıklarından hiçbir şey anlamadım dediğim gibi PC ile aram pek yok en azından içi ile.

Bu arada D diski yine gitti PC düzeldi çökme filan yok şu an

Sistem hiç açılmamaya başlamış, D bağlantılarını kapatıp sistemi aç. Taramalar yap C'de disk sağlam mı, virüs v.b var mı.

Sonra anakartının marka modeline göre girişte BIOS'a girmen için basman gereken tuş/tuş kombinasyonu ve süresi yazar, önce onu bul, oradan dene. BIOS'ta fiziken görebiliyorsan, iyi ihtimal işletim sisteminde hata vardır, kötü ihtimal diskin ömrü dolmuştur. Nadir ihtimal kablo veya soket bağlantında kırılma veya tozlanma/statiğe bağlı temassızlık vardır.

BIOS'ta görebildiysen, sistemi normal açıp görünüp görünmediğine bak, görünüyorsa CrystalDisk Info ve Hd Tune programları ile diski tarat, fiziki problem olup olmadığına dair ona göre hareket edersin.

Sistemler kendi kafalarına göre sapıtacak kadar YapamayZeka ile yazılmıyor henüz, öncelikli kullanıcı hataları, sonra kullanım sonucu hatalar ve üretim hataları, üretim ömrü sıralaması geçerli halen.
biosa girdim bi şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_20240818_025552.jpg
    IMG_20240818_025552.jpg
    161,3 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
D'yi çıkartıp başka sistemde deneyip test etmek en azından veri kaybını engelleyebilir, test edilebiliyorsa sonuca göre yeni bir disk almak gerekecek. Geçmiş olsun. Gerçi şu ara disk almak için iyi değil, idare edebilirsen 2 hafta idare et - eğer çok uygun bir fiyat avantajı yakalamazsan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı