Çözüldü D diski görünüyor fakat işlevi yok

• Konuyu başlatan mod1n
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 370
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mod1n

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımı sabah açtığım da bir an da bu yazıyla karşılaştım.

(Resim alıntıdır kendim çekemediğim için aynısını aldım)
Daha sonrasın da disklerim kısmına girdiğimde bu sorunu gördüm.

Ve sonrasında D diskine tıkladığımda bu hatayı aldım.

Bilgisayarı kapat aç yaptım düzelmedi nasıl düzeltebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba dediğinizi yaptım fakat sonuç alamadım HDD ve SSD ikisi de BIOS'ta göründü ardından
Format attım ve orada da HDD göründü fakat Windows'u SSD'ye kurarak ilerledim ve şu an hala aynı sorun devam etmekte.

Tamam sorunu şimdi çözdüm disk yönetiminden D diskini biçimlendirdim ve geldi
Bilgisayarın ne, özellikleri, marka model?
HDD mi SSD mi?
Gece düştü mü yere, çarptın mı, ne yaptın en son?

Bu tür bilgileri olmadan sana verebileceğimiz yegane bilgi çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne deterjan koymaman olur.

Formatlamayı dene ilk önce.

Bilgisayarın ne, özellikleri, marka model? Masaüstü bilgisayarım ASUS Prime B450 mk II anakart ASUS TUF Gaming 1650 Super ekran kartı Ryzen 5 3600X işlemci.
HDD mi SSD mi? 1 SSD 1 HDD var hata aldığım HDD.
Gece düştü mü yere, çarptın mı, ne yaptın en son? Hayır sürekli yüksek bir yerde ve düşme ihtimali çok düşük.

Bilgisayarını aç, BIOS'a gir, HDD orada görülüyor mu bak. Görülmüyorsa bilgisayarının kasasını açıp HDD kablosunu çıkartıp sistemi bir aç, standart bir disk taraması yap. Fişten çekip kapattıktan sonra tabi.

Sonra kapat ve HDD'yi tak, görüp duyabileceğin şekilde kapak açık olsun, sistemi aç, HDD'den normal bir dönme sesi var mı bak. Eğer dönme sesinde bir farklılık veya tekrar eden bir ses varsa sürtünme veya ritmik bir tık/tak sesi, o zaman fiziki problem var demektir. Yoksa, sistem açıldıysa, Disk Yöneticisine girip bir bak orada mı.

Merhaba dediğinizi yaptım fakat sonuç alamadım HDD ve SSD ikisi de BIOS'ta göründü ardından
Format attım ve orada da HDD göründü fakat Windows'u SSD'ye kurarak ilerledim ve şu an hala aynı sorun devam etmekte.

Tamam sorunu şimdi çözdüm disk yönetiminden D diskini biçimlendirdim ve geldi

Son düzenleme:
Çözüm
Disk yöneticisinde bitti iş güzel, dosya kaybın olmamasına sevindim, geçmiş olsun - yalnız dosya tablosunu nasıl kaybetti HDD buna dikkat et, tekrarlama ihtimaline karşın bir CrystalDisk Info ve HD Tuner ile tarama yapman iyi olabilir. Kolay gelsin.

Dediğinizi uygulayacağım ilgiliniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…