D diskindeki boş alanları C diskine aktaramıyorum

387787

Hectopat
C diskinin alanını genişletmek istiyorum. Bazı programları D diskine yükleyince açılmıyor C'de açılması gerekiyor. Fusion 360 gibi bazı programlar kullanmam gerekiyor fakat C diskinde alanım iyice azaldı. D diskindeki boş alanı ilk önce bilgisayarın kendi disk bölümünden denedim fakat genişlet seçeneği inaktif bulunuyordu, sonra minitool indir o halleder diye tavsiye aldım fakat bunda da olmuyor. Ortadaki NTFS yüzünden D'den C'ye aktarım yapamıyorum.

Bunun çözümü nedir, NTFS'yi silsem bir şey olur mu? Yoksa format ekranına gelip C diskindeki verileri kaybetmeden C diskini genişletebilir miyim, böyle bir şey var mı? Bu NTFS başıma dert oldu keşke başta formatlarken C diskini biraz daha büyük yapsaydım. Şimdi baştan format atmak istemiyorum çünkü yaklaşık 200GB'lık program kurdum ve bu birkaç günümü aldı.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar youtubeda nejdat delioğlu diye bi youtuber amca var bununla ilgili videosu vardı format atmadan disk genişletme veya bölme o videoya bi bakın derim benim işime yaradı ama dikkatlice yap benim eski pcyi yanlış işlem yüzünden formatlık hale getirdi iyi günler

Merhabalar youtubeda nejdat delioğlu diye bi youtuber amca var bununla ilgili videosu vardı format atmadan disk genişletme veya bölme o videoya bi bakın derim benim işime yaradı ama dikkatlice yap benim eski pcyi yanlış işlem yüzünden formatlık hale getirdi iyi günler
hocam çok sağol ama arada NTFS olduğu için aktarım yapamıyorum sağdan sola doğru aktarım yapılabiliyor. D nin solunda da ntfs olduğu için direk c ye aktaramıyorum. ntfs yi de silince başıma ne gelecek bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı