Çözüldü D diskindeki Windows nasıl silinir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bershead

Megapat
Merhabalar,
Benim 2 tane diskim var; C: SSD, D: HDD olmak üzere.
Bilgisayarı ilk aldığımda HDD yoktu, SSD vardı. Sonradan bir HDD aldım. HDD'yi aldığımda içinde Windows vardı, 2. el almıştım. Windows'u silmeden C'de ki bazı dosyalarımı D'ye yedekledim. Yani D diskinde hem Windows hem de benim dosyalarım; C diskinde de hem Windows hem de benim dosyalarım vardı fakat C'de ki Windows'u kullanıyordum. D'de ki Windows'u silmeye kalktığımda bazı Windows dosyalarını sildim fakat "Windows, programdata, program files, program files (X86)" dosyalarını silemedim, izniniz yok dedi. Birkaç şey izledim YouTube'dan izin ile alakalı fakat yok, yok arkadaş silinmiyor. Biçimlendiremiyorum da, içinde bazı dosyalarım var ve 100GB yaklaşık bu dosyalar. D diskindeki özel dosyalarıma dokunmadan sadece Windows'u nasıl silebilirim?

Çözüm
Sorun hala devam ediyor..
Easy Context Menu programı ile dosya haklarını alıp, silebilirsiniz. Kırmızı bölgeleri işaretleyin ve sol üstteki üzerinde "+" olan "Fare" butonunu tıklayın, böylece ayarlar uygulanacak. Daha sonra silmek istediğiniz dosya ve klasörleri seçip sağ tıklayın, ardından "Sahipliğini Al" tıklayın, işlem sağ altta çıkan gösterge "Tamamlanıdı" uyarısı verince dosyaları silebilirsiniz. "D" sürücüsü üzerindeki "$RECYCLE.BIN" ve "System Volume Informatıon" klasörlerini seçmeyin yoksa işletim sistemi hasar görür.

Talimat.png
  • Windows 'un sürücü üzerinde sistem olarak çalışmadığından emin ol.
  • Windows dosyaları hariç diğer yedeklerini (kapasite yetiyorsa) masa üstüne kopyala.
  • D'yi Bilgisayar sağ tuş - "Yönet"ten biçimlendir.
  • D sürücüsü tekrar oluştuğunda masa üstüne yedeklediğini tekrar D sürücüsüne aktar.
Hepsi bu kadar.

Sürücüye sağ tık yapın ve özellikleri tıklayın. Diski temizle seçeneği var tıklayın ve sistem dosyalarını temizleyi tıklayın sonunda karşınıza çıkacak pencerede tüm boş kutuları işaretleyin ve devam edin. Bu işlem verilerinizi silmez ve eski Windows dosyalarını siler. Çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.

• Windows 'un sürücü üzerinde sistem olarak çalışmadığından emin ol.
  • Windows dosyaları hariç diğer yedeklerini (kapasite yetiyorsa) masa üstüne kopyala.
  • D'yi Bilgisayar sağ tuş - "Yönet"ten biçimlendir.
  • D sürücüsü tekrar oluştuğunda masa üstüne yedeklediğini tekrar D sürücüsüne aktar.
Hepsi bu kadar.
Teşekkür ederim fakat masaüstüne kopyalayabilecek kadar yerim yok.

Sürücüye sağ tık yapın ve özellikleri tıklayın. Diski temizle seçeneği var tıklayın ve sistem dosyalarını temizleyi tıklayın sonunda karşınıza çıkacak pencerede tüm boş kutuları işaretleyin ve devam edin. Bu işlem verilerinizi silmez ve eski Windows dosyalarını siler. Çözüm olarak işaretlerseniz sevinirim.
Teşekkür ederim, şuanda yaklaşık 400gbsi dolan olan diskte 18gb'lik sistem dosyası bulundu ve temizlendi fakat Windows ve klasörleri hala diskte duruyor, silemiyorum.

Son düzenleme:
Easy Context Menu programı ile dosya haklarını alıp, silebilirsiniz. Kırmızı bölgeleri işaretleyin ve sol üstteki üzerinde "+" olan "Fare" butonunu tıklayın, böylece ayarlar uygulanacak. Daha sonra silmek istediğiniz dosya ve klasörleri seçip sağ tıklayın, ardından "Sahipliğini Al" tıklayın, işlem sağ altta çıkan gösterge "Tamamlanıdı" uyarısı verince dosyaları silebilirsiniz. "D" sürücüsü üzerindeki "$RECYCLE.BIN" ve "System Volume Informatıon" klasörlerini seçmeyin yoksa işletim sistemi hasar görür.

Talimat.png

Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 1178313
Çok teşekkür ederim, sorunum çözüldü. Allah ne muradın varsa versin, kolay gelsin :)

Easy Context Menu programı ile dosya haklarını alıp, silebilirsiniz. Kırmızı bölgeleri işaretleyin ve sol üstteki üzerinde "+" olan "fare" butonunu tıklayın, böylece ayarlar uygulanacak. Daha sonra silmek istediğiniz dosya ve klasörleri seçip sağ tıklayın, ardından "sahipliğini al" tıklayın, işlem sağ altta çıkan gösterge "tamamlanıdı" uyarısı verince dosyaları silebilirsiniz. "D" sürücüsü üzerindeki "$recycle. Bın" ve "System volume ınformatıon" klasörlerini seçmeyin yoksa işletim sistemi hasar görür.

Eki Görüntüle 1178313

Allah razı olsun usta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı