Master slave seklinde iki tane D latch kullanildiginda sadece rising Edge sirasindaki deger kaydediliyor. Ayni şey Clock'a bir kapasitor baglayarak da simule edilemez mi? Bu ikisinin farki nedir?
Kastettigim buydu hocam.pulse'u baska bir devreyi uyandirmaya yarayan sinyal olarak kullanabilirsini
Çözüldü olarak işaretlemediğin için sorunun devam ettiğini düşünerek cevap yazıyorum. Zaten cevabını bulduysan kusura bakmaKastettigim buydu hocam.
Sagolun hocam.Çözüldü olarak işaretlemediğin için sorunun devam ettiğini düşünerek cevap yazıyorum. Zaten cevabını bulduysan kusura bakma
Dediğin teorik olarak mantıklı. Hatta belki kimi zaman (imkanlar el vermediğinde) zorunlu olarak pratikte de kullanılabilir. Fakat arkadaşın da söylediği gibi bu yöntemin tercih edilmemesinin sebebi R-L-C devrelerinin fazla analog kalmasıdır. Analog devreler sıcaklık, nem, gürültü ve bunlara bağlı karakter değişimlerinden dolayı dijital devrelerin iç yapılarında tercih edilmezler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.