Çözüldü D.O.C.P Açmak Bellekleri Garanti Dışı Bırakır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mosvinte

Hectopat
Öncelikle merhaba, benim duyduğuma göre D.O.C.P RAM'leri garanti dışı bırakıyormuş, doğru mu?

Ram marka:
GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200Mhz CL16 1.35V Tek Modül Ram

Son düzenleme:
D.O.C.P yüzünden RAM'lere zarar gelirse garanti kapsamına girmez fakat zarar gelmezse garantisi devam eder.

D.O.C.P yüzünden RAM'lere zarar gelirse garanti kapsamına girmez fakat zarar gelmezse garantisi devam eder.
Nasıl garanti kapsamına girmez? Adam kutuda X.M.P. 3000 MHz yazmayı biliyor ama.

Bellekler XMP destekliyorsa zaten kendi içinde, SPD çipinde bu veriler saklıdır. D.O.C.P.'nin aslında yaptığı şey, XMP bilgisini alıp uygulamaktır.

Ufak tefek optimizasyon için ekstra voltaj verebilir anakart lakin siz müdahale etmediğiniz sürece, yani belleği siz OC etmediğiniz sürece garanti kapsamındadır.

@Shimada Sensei zarar gelme olasılığı yok denecek kadar az zaten. İlginçtir ki arkadaşımın RAM'ine gelen zararı kullanıcı hatası diyerek kabul etmediler, kabul etmeleri mi lazımdı?

@Shimada Sensei zarar gelme olasılığı yok denecek kadar az zaten. İlginçtir ki arkadaşımın RAM'ine gelen zararı kullanıcı hatası diyerek kabul etmediler, kabul etmeleri mi lazımdı?
Bilmem. Bence lazımdı. Tüketici haklarına vs. şikayet etti mi arkadaşın?

Bellekler XMP destekliyorsa zaten kendi içinde, SPD çipinde bu veriler saklıdır. D. O. C. P. 'Nin aslında yaptığı şey, XMP bilgisini alıp uygulamaktır.

Ufak tefek optimizasyon için ekstra voltaj verebilir anakart lakin siz müdahale etmediğiniz sürece, yani belleği siz OC etmediğiniz sürece garanti kapsamındadır.
Hocam sadece RAM MHz'sini 3200 yaptım olmadı sonra standart ayarları yaptım 2133 MHz garanti dışına girer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı