D Segmenti Kavgası Yeniden Harlandı

D segmentlerlerin hiçbirini ben tam anlamıyla beğenemiyorum. Aile için bile çok büyükler özellikle dış boyutlarda. Hani böyle SW Superb aldığında 7 koltuk opsiyonu falan sunulsa tamam da o da yok, böyle olunca arabayı alıyorsun ama ne gerçek anlamda bir karın oluyor ne de bir yere sığdırabiliyorsun. Premium olarak düşünülebilir ama onda da çok pahalı zaten, 2.0 TDI L&K Superb 900000 lira, şahsen onu alacağıma bir tane 718 (987) alırım, bir tane Octavia alırım, bir tane de Citigo alırım .

Ne kavga ediyorsunuz diyenler burada işlemci markası yüzünden birbirini boğazlıyor .

C Estate modelleri 7 kişi değil ama 6 kişilik mini bir koltuğa sahip.

Birde yeni Kia K5 gibi sportif modeller varken D segmenti gayet güzel bir segment. SuperB bagajı 3 odalı 1 salonlu evden farksız, boyut olarak da çoğu sedan araçla aynı ebatlarda. Park yeri konusunda çok sıkıntısı yok. Passat ve A4 (sedan) artık çok klasik oldular. Özellikle ülkemizde en boş paketleri adamı D segmentten bile soğuturlar cidden.

Birde D segmenti yalnızca binek araçlardan itibaren düşünmek de hata. Çok güzel SUV araçlarda mevcut.

Şuraya bir kaç D segment binek güzelliği bırakalım.

Hocam onlar bizde H veya I segment olarak geçiyor diye biliyorum, yani resmiyette D-SUV diye bir şey yok.
Kaynak: SUV Segmentleri, Özellikleri ve Birbirinden Farkları - Kia Türkiye

D SUV yazdığımda ilk karşıma çıkan kaynak Kia'ya ait olduğu için ekledim. Bir araç üreticisinden daha iyi segmentasyonu açıklayabilecek birisini zannetmiyorum. Zaten kendileri de gayet açık ve anlaşılır şekilde anlatmışlar.
Hocam onlar bizde H veya I segment olarak geçiyor diye biliyorum
H ve I segmenti değil, aracın ait olduğu sınıfı içeriyor. Ülkemizde açık açık belirten kaynağın olmaması da bu tip karmaşalara sebebiyet doğuruyor. Segment ise pazar olarak ayrılıyor daha çok.

Yine örnek vermem gerekirse, AWD C segment SUV aracımızın ruhsatından bir görüntü:

Valla bence de kesinlikle böyle. İnsanlar bizim duyamadığımız ne duyuyor anlamıyorum.
Hocam, kimi insanda müzik kulağı vardır arkadaki en ufak enstrümanın sesine dahi takılır. Kimisi çok fazla operaya gitmiştir, o ruhu aracında yaşamak istiyordur o yüzden tercih eder. Kimisi ise aracın dışı ile içerisini rahatlıkla ayırabilecek zengin bir ses deneyimi istiyordur. Tabii ki bu dediklerimi yine yalnızca kayıpsız medya dosyaları ile sağlayabilirsiniz. Yoksa kıçı kırık sıkıştırılmış MP3 ve M4A dosyalarla isterseniz en kral ses sistemini getirin bir halta yaramazlar.

Buna denk geldiğim kişi sayısı çok az ama tek tük var, ek ses sistemi gelen araçların kapı içleri gibi noktalarda daha fazla ses yalıtımı mevcut oluyor. Bu sayede araç, ses sistemi opsiyonu olmayan modeline göre normal kullanımda da daha sessiz ve konforlu oluyor yalıtım yüzünden.

Bizim milletin ses sistemi karşılaştırması tamamen arabanın çevresini ne kadar "inletip, küfür topladığı" ile orantılı. Eğer araba çok inletip, küfür toplayabiliyorsa o arabanın ses sistemi tartışmasız 1 numaradır. Yoksa arkadaşlar neden binlerce lira harcayıp bagaja patlak bass vuracak subwoofer taktırıyorlar?

Son düzenleme:
Bana sorarsanız boş bir tartışma. Dynaudio ses sistemli Passat B6 var ama hiç öyle ahım şahım ses vermiyor. Muhtemelen eskimesinin payı da vardır ama aftermarket iyi bir ses sistemiyle hiçbir şekilde yarışamaz. Çıkması bile 5-6K TL olan bu sisteme ben para vermem. O paraya adam akıllı Pioneer DSP'li bir sistem dizilmeye çalışılabilir. D segmenti dediğin teknoloji, yol tutuşu, güvenlik ve iç genişlik olarak yarışmalı eskisi gibi. Boş boş videolarla o işler olmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…