PunchLiner
Kilopat
Selamlar, yaklaşık 4-5 senedir belki daha fazla bir süredir D-Smart net kullanıcısıyım. D-Smart net diğer evimde bağlı olduğu için ve o eve sadece yazın 3 ay uğradığım için bugüne kadar hız sorununu pek dert etmemiştim. Bu defa eve geçmeden İnternet uzerinden altyapı sorgulaması yaptığımda 89Mbps'ye kadar desteklediğini gördüm. Bunun üzerine D-Smart'ı arayarak 8Mbps olan İnternet hizmetimi altyapımın desteklediği hıza yükseltmek istediğimi beyan ettim. Kontrol ettiklerinde 65Mbps'ye kadar hız alabileceğimi ancak port kalmadığı için veremeyeceklerini söylediler. Nasıl yani çözümü nedir diye sorduğumda ise apartmanınızdan bir kişinin İnternet aboneliğini iptal ettirmesi gerektiğini söylediler. İşin komik yani burada yaşanan deprem nedeniyle ev hasar almamış olsa da insanların çoğu apartmandan taşındı ve geriye kalan kişiler ise İnternet'le pek işi olduğunu düşünmediğim 60-70 yaş üstü aileler. D-Smart'ın bana söylemiş olduğu bu port olayı mümkün mü? Mümkün ise bundan nasıl kurtulabilirim, ne yapmamı tavsiye edersiniz? Mümkün değilse nasıl bir yol izlemeliyim?
Son düzenleyen: Moderatör: