D3D11 lost device error: hrresut 0x887a0005 reason 0x887a0005

CANERRR

Decapat
Konuyu özetlemem gerekirse daha önce sistemimde GTX 1080, RTX 2080 gibi kartlar kullandım yalnız en son GTX 1080 Ti Aorus Xtreme Edition kart modelini aldım, 2'inci el olarak bilen arkadaşımla test vs yaptık herhangi bir bir sorun yoktu. Oyunlara girdiğimde 3 5dk arasında bu süre değişebiliyor.

D3D11 lost device error: hrresut 0x887a0005 reason 0x887a0005 Unreal engine is exiting due to d3d device being lost
Unreal Engine diye bir uygulama kurmadım.

Battlefield 5 çalışmayı durdurdu gibi bir hata alıyorum, doom gibi opengl vulkan tarzı oyunlarda atmıyor. Sorun sanırım DirectX en son ekran kartını çıkarırken yazılımını silmeden GTX 1080 Ti taktım sanırım odan böle bi sorun oldu diye düşündüm ama maalesef ki düzelmedi, DDU ile bütün sürücüleri kaldırıp güncel sürümleri yükledim. DirectX bütün sürümlerini yükledim, Windows güncelleme tamam yapılabilecek her şeyi yaptım ama sonuç alamıyorum. Çözüm sağlayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Kartta OC varsa kaldırın.
  • PSU'nun yeterli olduğundan eve PCIe kablosu ile ekran kartını beslediğinden emin olun, Molex > PCIe olmasın yani kablo.
  • Kartı Furmark ile teste tabi tutun. Furmark'ta da gidiyorsa arızalıdır, garantiye gönderin.
    • Garanti ile uğraşmak istemiyorsanız kartın frekanslarını düşürün biraz.

Kartta kesinlikle oc yapilmadi recep abi ocle hayattasa ugrasan biri degilimdir kablolar tam olarak takili psu corsair 750w+80 bir modeli tam cikaramiyorum ikinci el aldim henuz sun aldigim kisi bi sorunda degisirim diyor sorun yok ama urasmak istemiyorum aksam dediginiz gibi furmakt testine tutayim olmadi format atacagim
Sorunun çözümünü şu şekilde buldım nvidia denetim masasından hata ayıklama modunu tikleyince hiç bir şekilde atmıyor bu hata ayıklama modu nedir her pc açışta tiklemek gerekiyor bilgisi olan arkadaşlar varmı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…