DA-V4 sisteme upgrade önerisi

4 RAM Slotu vb. var bu yüzden ileride yükseltme yapacaksanız, İşinize yarayabilir diye dedim.
MSI B450M PRO-VDH PLUS'da zaten 4 ram slotu var. Söylediğiniz kartı araştırdım arasındaki fark ses kanalı birinin 5.1 diğeri 7.1. + sı olsun bizim olsun deyip alırdım tasarımıda biraz daha şık ama v4ün seçeneklerinde ve itopyanın stoklarında malesef bulunmuyor.

Anakartı AX370M almanızı öneririm.
İtopya'nın sunduğu yükseltme seçenekleri arasında AX370 chipsetli anakartlar yok malesef.

MSI B450M PRO-VDH PLUS'da zaten 4 ram slotu var. Söylediğiniz kartı araştırdım arasındaki fark ses kanalı birinin 5.1 diğeri 7.1. + sı olsun bizim olsun deyip alırdım tasarımıda biraz daha şık ama v4ün seçeneklerinde ve itopyanın stoklarında malesef bulunmuyor.

Anakart sadece I/O, işlemci soketi ve DIMM'lerden ibaret değildir.

Anakartı B450-A Pro modeline yükseltmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Seçeneklerdeki B450 anakartlar arasında en kaliteli mosfetler ve en iyi oc kapasitesi bu anakartta. Eğer uzun bir süre sisteme yatırım yapmam diyorsanız rami 2x8 GB yapın. Sonradan ram ekleyebilirim diyorsanız işlemciyi Ryzen 5 2600 yapın.

Anakartı B450-A Pro modeline yükseltmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Seçeneklerdeki B450 anakartlar arasında en kaliteli mosfetler ve en iyi oc kapasitesi bu anakartta. Eğer uzun bir süre sisteme yatırım yapmam diyorsanız rami 2x8 GB yapın. Sonradan ram ekleyebilirim diyorsanız işlemciyi Ryzen 5 2600 yapın.
İki işlemciyi de kıyaslayan videolar izledim. Arasında hiç bir fps farkı görmedim. O yüzden 350 tl fazla para vermek bana çok mantıksız geldi. Normalde ram ekliycektim fakat monitör tercihimi değiştirip AOC C24G1 yaptım. Bütçemi aştıgından dolayıda 2. 8GB rami 1-2 ay sonra alıcam acelesi olmadıgını düşünerek tabi eğer yanlış düşünüyorsam bilmiyorum. OC düşünüyordum normalde ama stoklarında wraith max soğutucusu kalmadığından dolayı stock fan göndericekler. Stock fanla da OC tehlikeli olabilir. Ve evet sisteme uzun bi süre yatırım yapmam. Çünki içinde 1070 veya 1080 yok :D Diğer sistemi üniversite eğitimimden sonra toplarım büyük ihtimal o yüzden bu sistem beni çok uzun süre götüreceğinden eminim.

DA-V4 sistemini alıcam fakat hangi parçada değişiklik ypasam karar veremedim.
Ya Ryzen 5 1600 yerine 2600 alıcam ya da Toshiba 480 GB (550 MB okuma /500 MB yazma) SSD yerine Corsair mp510 480gb (3480 MB okuma /2000 MB yazma)

Hangisini tercih etmeliyim?

Upgrage edilecek bir sistem değil bence; parçaları derin hatlarla çizilmiş bir sistem.
Eğer 1 Sene içinde sistemde ufak tefek değişikler yaparım, yeni işlemci alırım, yeni ekran kartı alırım diyorsanız.

Tavsiyem : Anakart x370 ve x470 alabilirsiniz.
Power Supply : 750w +80 plus yükseltmesi
Bilgisayar Kasası : Hoşuna gittiyse kalabilir.

bence israf olur ama yine de upgrade yapacağım diyorsan..
o zaman sen bilirsin

Upgrage edilecek bir sistem değil bence; parçaları derin hatlarla çizilmiş bir sistem.
Eğer 1 Sene içinde sistemde ufak tefek değişikler yaparım, yeni işlemci alırım, yeni ekran kartı alırım diyorsanız.

Tavsiyem : Anakart x370 ve x470 alabilirsiniz.
Power Supply : 750w +80 plus yükseltmesi
Bilgisayar Kasası : Hoşuna gittiyse kalabilir.

bence israf olur ama yine de upgrade yapacağım diyorsan..
o zaman sen bilirsin
B450M V2'de xmp varmı ve Ryzen 5 1600'ü kaç GHZ'e kadar yükseltebilirim ?

2X8GB yapıcam ve kesinlikle SSD'yi yükselticem. Uzun yıllardır hızlı bir bilgisayara hasret kalmıştım :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı