Daha önce hiç BSD kulllandınız mı?

827364

Femtopat
İnternete gezinirken önceden denk gelmiştim biraz araştırdım YouTube'da Türkçe olarak sadece 2 3 video var biraz da ekşi sözlükte bilgi var. Peki nedir bu BSD? Linux'tan farkı nedir? Kullanan biri varsa bizi aydınlatırsa sevinirim.

FreeBSD.
OpenBSD.
Ghostbsd.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak sunucu odaklı işletim sistemlerinde kullanılan işletim sistemi çekirdeği. Güvenlik seviyesi olarak Linux'tan daha iyidir ancak uygulama desteği konusunda Linux'a göre başarısız olan bir tabandır. Masaüstü odaklı BSD dağıtımları da bulunuyor hatta KDE Plasma masaüstü Linux'ta 800-900 MB RAM kullanırken BSD üzerinde 200-300 MB arası RAM kullanıyor ve hiçbir performans sorunu da yaşatmıyor. Performans konusunda da Linux'tan iyi diyebiliriz ancak uygulama, sürücü desteği yüzünden tercihim olmaz ve önermem.

Çok uzun zaman önce P4 sistemimde OpenBSD kullanmıştım. Çok hızlı, çok atik ve aşırı az kaynak kullanan bir işletim sistemiydi? Sonra MS Office kullanma zorunluluğum yüzünden tekrar Windows'a dönmüştüm.
Benim gözümde FreeBSD workstation odaklı iken OpenBSD sunucu odaklıdır. Ayrıca yanlış bilmiyorsam günlük kullanıcı için FreeBSD önerilse de dokümantasyon konusunda OpenBSD daha iyidir. Eğer BSD öğrenmek istiyorsanız OpenBSD daha çok kaynak sunmaktadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı