Dahili ekran kartı nasıl aktifleştirilir?

İşlemci destekliyor. Ekran kartındaki görüntü kablosunu anakartta doğru bölüme taktığınıza emin misiniz? Gelmesi lazım.

Windows'un sürücüyü kurması lazım aslında.
Bilgisayar ekran kartını görüyor yoksa aygıt yöneticisinde görünmezdi, belli ki bozulmuş ve format attırdığı yer de ekran kartını devre dışı bırakmış aygıt yöneticisinden doğal olarak. Sizin dediğiniz gibi olsa görüntü bağdaştırıcıları kısmında sadece microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı yazardı.

Öncelikle işlemci nedir? dahili gpu su var ise yapabilirsiniz.

Ekran kartınızı bilgisayarınızdan sökün. Anakart üzerindeki (hdmi yada hangisini kullanıyorsanız) bağlantıya takın ve bilgisayarı acın görüntü gelmesi lazım.
forumlardan bakarak görmüştüm sökmeye çalıştım ekran kartını ama 1 vida sıkışmış eğer driver yükleme yaptığımda çalışmazsa tekrar sökmeye çalışıcam.
intel core i7-2600k 3.40GHz

Ekran kartınız bozulmuş belli ki uzatmanın anlamı yok, kaç yıllık ekran kartı ne de olsa.

Hocam nereden böyle bir sonuca vardınız acaba? Arkadaş çalışan bir ekran kartından kabloyu çıkartıp anakarta takmış ve görüntü gelmemiş ne alaka bozulmak ile? BIOS menüsünden multi-monitör özelliğini açmadığı sürece zaten anakarttan görüntü alamaz.

Hocam nereden böyle bir sonuca vardınız acaba? Arkadaş çalışan bir ekran kartından kabloyu çıkartıp anakarta takmış ve görüntü gelmemiş ne alaka bozulmak ile? BIOS menüsünden multi-monitör özelliğini açmadığı sürece zaten anakarttan görüntü alamaz.
biosdan onu açtığım zaman görüntü gelir yani.

forumlardan bakarak görmüştüm sökmeye çalıştım ekran kartını ama 1 vida sıkışmış eğer driver yükleme yaptığımda çalışmazsa tekrar sökmeye çalışıcam.
intel core i7-2600k 3.40GHz

Tahminim bilgisayarda harici ekran kartı takılı olduğu için görüntüyü oradan veriyor. Ekran kartını sökün mecburen diğer taraftan görüntü vermeye çalışacak. Driver oradan başlayınca windows zaten yazılımını indirir.

Bazı durumlarda bios dan ayar yapmak gerekiyor.

BIOS'dan onu açtığım zaman görüntü gelir yani.

Evet tabii ki de, benim ekran kartımda çıkış yetersizliğinden dolayı 2. ekranımı Onboard'a takmıştım.

Video bana ait değildir.
IGFX+PCIEX HEM ANAKART HEM EKRAN KARTINA MONİTÖR TAKIP 2 MONİTÖR KULLANMAK

Tabi siz ekran kartını kullanmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla ekran kartına kabloyu taktığınızda görüntü geliyorsa sıkıntı yoktur demektir anakarta takarsanız, işlemcinize yük binmiş olur. ve mantıkken bozulan bir ekran kartı görüntü vermemesi gerekiyor sizin dediğinize göre ekran kartından kabloyu çıkarıp anakartta taktım dediniz benim anladığımda ekran kartından görüntü geliyor demektir doğrumudur?

Son düzenleme:
Evet tabii ki de, benim ekran kartımda çıkış yetersizliğinden dolayı 2. ekranımı Onboard'a takmıştım.

Video bana ait değildir.
IGFX+PCIEX HEM ANAKART HEM EKRAN KARTINA MONİTÖR TAKIP 2 MONİTÖR KULLANMAK

Tabi siz ekran kartını kullanmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla ekran kartına kabloyu taktığınızda görüntü geliyorsa sıkıntı yoktur demektir anakarta takarsanız, işlemcinize yük binmiş olur. ve mantıkken bozulan bir ekran kartı görüntü vermemesi gerekiyor sizin dediğinize göre ekran kartından kabloyu çıkarıp anakartta taktım dediniz benim anladığımda ekran kartından görüntü geliyor demektir doğrumudur?
harici ekran kartı kasanın içinde ama aygıt yöneticisinden devre dışı bırakılmış dahili ekran kartı da görünmüyor önce intel sitesinden driver yüklemeyi deniyorum olmazsa ekran kartını çıkarıp ana kart takıcam kabloyu . ama ekran kartı kasaya takılı iken ana kart a takınca kabloyu görüntü vermiyor umarım ekran kartını çıkarıp denediğimde ekran gelir.

birkaç tane driveri yükledim ve "bu sistem, yazılımı yükleme gereksinimlerini karşılamıyor." hatası verdi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı