Dahili ekran kartı nasıl aktifleştirilir?

Hocam o zaman işlemcinde dahili grafik birimi yok veya dahili GPU yok anakart üzerinde aynı ekran kartıyla devam etceksiniz görünüşe bakılırsa.
Ekran kartı olmadan 1 yıl kadar açıyordum pc yi ıntel hd graphics diye bişeyde hatırlıyorum neden böyle oldu anlamış değilim

Intel HD Graphics varsa açılması lazım.
Ana kart a bağlıysa dahili ekran karti hiç değiştirmedik ana kartı hep aynı
peki bozulan kartım ile eşit güçte bir ekran kartı fiyat ortalamaları nekadar oluyor ve bozulan kartım iyimiydi ?
ekran kartım : NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
çözüm fikirleri için teşekkürler.
en iyisi yeni konu açmam olucak galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Anlattıklarınıza bakılırsa, dahili GPU'nuz BIOS'te kapalı olmalı. Tabii BIOS'te değişiklik yapabilmek için yine öncelikle ekrana görüntü almanız lazım, ve yine anladığım kadarıyla harici ekran kartınız bozuk/problemli olmasına rağmen ekrana görüntü verebiliyor. Eğer öyleyse monitör bağlantınızı harici ekran kartınıza takıp, ardından BIOS'e girip dahili GPU'yu aktif hale getirmelisiniz. Dahili GPU ayarı her BIOS'te farklı kısımda olabiliyor, örneğin benimkinde PCI-E Configuration kısmında. Aşağıdaki konu işinize yarayacaktır:

[Resimli Anlatım] İşlemcideki ekran kartını devreye sokma rehberi

Eğer harici ekran kartından hiç görüntü alamıyorsanız, o halde BIOS'i resetlemeniz gerekir [genelde anakartın üzerindeki bir jumper yada buton ile yapılır, anakartınızın kitapçığında yazar]. BIOS resetlenince tüm BIOS ayarlarınız default ayarlara döner ve default ayarlarda hem dahili hem de harici GPU aktif durumda olur. Tabii BIOS'te sonradan yaptığınız tüm ayarlar da sıfırlanmış olur, o ayarları tekrar yapmanız gerekir.

Dahili GPU'yu BIOS üzerinde aktif ettikten sonra bilgisayarı kapatıp, monitör bağlantısını anakart üzerindeki video çıkışına takıp, bilgisayarı tekrar açtığınızda görüntü alabilmeniz gerekli. Dahili GPU'nun driverını da Windows otomatik yükleyecektir. Tabii isterseniz Intel'in sitesinden varsa daha yeni tarihli ve ek özellikleri de içeren grafik sürücü paketini de yükleyebilirsiniz.

Dahili GPU'ya geçtikten sonra artık harici ekran kartını hiç kullanmayacaksanız, tüm Nvidia driver'larını kaldırıp bilgisayarı kapattıktan sonra kartı da anakarttan sökün, sisteme boşuna yük bindirmesin.

Selamlar. Anlattıklarınıza bakılırsa, dahili GPU'nuz BIOS'te kapalı olmalı. Tabii BIOS'te değişiklik yapabilmek için yine öncelikle ekrana görüntü almanız lazım, ve yine anladığım kadarıyla harici ekran kartınız bozuk/problemli olmasına rağmen ekrana görüntü verebiliyor. Eğer öyleyse monitör bağlantınızı harici ekran kartınıza takıp, ardından BIOS'e girip dahili GPU'yu aktif hale getirmelisiniz. Dahili GPU ayarı her BIOS'te farklı kısımda olabiliyor, örneğin benimkinde PCI-E Configuration kısmında. Aşağıdaki konu işinize yarayacaktır:

[Resimli Anlatım] İşlemcideki ekran kartını devreye sokma rehberi

Eğer harici ekran kartından hiç görüntü alamıyorsanız, o halde BIOS'i resetlemeniz gerekir [genelde anakartın üzerindeki bir jumper yada buton ile yapılır, anakartınızın kitapçığında yazar]. BIOS resetlenince tüm BIOS ayarlarınız default ayarlara döner ve default ayarlarda hem dahili hem de harici GPU aktif durumda olur. Tabii BIOS'te sonradan yaptığınız tüm ayarlar da sıfırlanmış olur, o ayarları tekrar yapmanız gerekir.

Dahili GPU'yu BIOS üzerinde aktif ettikten sonra bilgisayarı kapatıp, monitör bağlantısını anakart üzerindeki video çıkışına takıp, bilgisayarı tekrar açtığınızda görüntü alabilmeniz gerekli. Dahili GPU'nun driverını da Windows otomatik yükleyecektir. Tabii isterseniz Intel'in sitesinden varsa daha yeni tarihli ve ek özellikleri de içeren grafik sürücü paketini de yükleyebilirsiniz.

Dahili GPU'ya geçtikten sonra artık harici ekran kartını hiç kullanmayacaksanız, tüm Nvidia driver'larını kaldırıp bilgisayarı kapattıktan sonra kartı da anakarttan sökün, sisteme boşuna yük bindirmesin.
Dahili gpu bios da görünmüyor pcie ve pci var sadece

Dahili GPU BIOS da görünmüyor PCI-e ve PCI var sadece

CPU'nuzda HD 3000 GPU var, zaten daha önce de kullandığınızı belirtmişsiniz. BIOS'te aktif hale getirmek için mutlaka bir ayarı vardır. Ama bulamazsanız en güzeli BIOS'i resetlemek [Yalnız resetlemeden önce BIOS'teki tüm sayfaların ekran görüntüsünü alın ki resetleme sonrası aynı ayarları tekrar girebilmeniz için, bunun için FAT32 sisteminde formatlanmış bir USB belleği, USB 2 portlarından birine taktıktan sonra, BIOS'e girip her sayfada F12 tuşuna basın, böylece ekran görüntüleri USB belleğe kaydedilmiş olur].

BIOS'i resetledikten [nasıl resetleyebileceğiniz anakart kitapçığında yazar] sonra bilgisayarı kapatıp harici ekran kartını anakarttan sökün ve monitör bağlantısını anakart üzerindeki video çıkışına takıp sistemi açın. Artık dahili GPU'da görüntü gelmeli. Yine olmazsa anakartınızın sitesinden BIOS güncellemesi olup olmadığına bakın, varsa uygulayıp tekrar deneyin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı