Dahili grafik birimi VRAM'ı nereden alır?

Bar_ış

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, dizüstü bilgisayarımın VRAM'ini merak ettiğimden bir bakmak istedim. Baktım ki VRAM'im de 32 MB var ve paylaşılan bellekte 1,7 GB var. Benim merak ettiğim konu: Benim ekran kartım 64 MB altı bir ekran kartımı ve 1,7 GB paylaşılan belleği RAM'imden mi alıyor? Bu arada RAM'im 4 GB.

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Paylaştığınız görselin sol tarafındaki liste, işlemcinizin içinde bulunan dahili grafik biriminizin özelliklerini gösteriyor. Yani buna ekran kartı dememek lâzım aslında. Bir bakıma terimsel olarak yanlış anlaşılabilir. Bilgisayarınızda harici bir ekran kartı varsa, bunu Görev Yöneticisi'nde görebilirsiniz.
İşlemcinizin içinde bulunan dahili grafik biriminin kendi VRAM'i, 32MB olarak gözüküyor. Oyun oynadığınız esnada, eğer bu VRAM miktarı yeterli gelmezse, sistem bu grafik biriminize, RAM'lerinizden 1714MB kadar RAM veriyor. Yani sizin de düşündüğünüz gibi, bilgisayarın kendi RAM'ini kullanıyor.

Merhaba,
Paylaştığınız görselin sol tarafındaki liste, işlemcinizin içinde bulunan dahili grafik biriminizin özelliklerini gösteriyor. Yani buna ekran kartı dememek lâzım aslında. Bir bakıma terimsel olarak yanlış anlaşılabilir. Bilgisayarınızda harici bir ekran kartı varsa, bunu Görev Yöneticisi'nde görebilirsiniz.
İşlemcinizin içinde bulunan dahili grafik biriminin kendi VRAM'i, 32MB olarak gözüküyor. Oyun oynadığınız esnada, eğer bu VRAM miktarı yeterli gelmezse, sistem bu grafik biriminize, RAM'lerinizden 1714MB kadar RAM veriyor. Yani sizin de düşündüğünüz gibi, bilgisayarın kendi RAM'ini kullanıyor.
Teşekkürler ve evet görev yöneticisine baktığımda GPU kısmı gözükmüyodu sanırım benim laptopumda APU işlemci var beni aydınlattığınız için teşekkürler hocam

Benimki de Intel HD 3000 aslında buna ekran kartı dememek lazım çünkü işlemciden gelen dahili grafik kartı benim görev yöneticimde GPU kısmı yok oyunlarda da çok verim vermiyor o yüzden ekran kartı değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı