Dahili HDD'deki veriler nasıl korunur?

Makaleler
3
Bildiğiniz gibi taşınabilir HDD'ler gerek fiyatları gerekse muhafazası yönünden, kasadaki dahili HDD oranla biraz daha sıkıntılıdır. Yalnız, dahili HDD'lerde yanlışlıkla silinme gibi özellikle Boot esnasında dalgınlıkla yanlış ortamı formatlama gibi ciddi riskler vardır. Peki bu riskleri engelleyebileceğimiz bir BIOS ayarı ve program var mı? Gerek Windows ortamında iken gerekse Boot menüsünde iken yanlışlık tüm verilerin silinmesine nasıl engel olabiliriz?
(Harici 1TB'lık taşınabilir HDD dolmaya yaklaştı. Acaba diyorum 4TB'lık 3.5 inçlik HDD'lerden alıp tüm verileri onun içinde mi biriktirsem, çünkü taşınabilir sağda solda dururken düşme, üzerine bir şey dökülme vs gibi sorunlarla başbaşalar. Üstelik yine PC masasında duruyorlar. O zaman kasa gibi güvenli bir ortamda verileri saklamak daha mantıklı gibi geldi. Ama yukarıdaki durumdan tırsmıyorada değilim, özellikle format esnasında yanlış sürücüyü seçip her şeye veda etmekten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sürücünün adını değiştiriyorum. Format gibi önemli anlarında tıklamayayım. Çalışırken sabit bir yere koyun. 2TB resimlerim HDD' nin sallanmasıyla yok oldu. Sadece kullanırken açık tutuyorum artık disklerimi sonra çıkartıp dolabın en arkasına koyuyorum. En önemlisi birden fazla diske kopyalama yapıyorum.

Ben sürücünün adını değiştiriyorum. Format gibi önemli anlarında tıklamayayım. Çalışırken sabit bir yere koyun. 2TB resimlerim HDD' nin sallanmasıyla yok oldu. Sadece kullanırken açık tutuyorum artık disklerimi sonra çıkartıp dolabın en arkasına koyuyorum. En önemlisi birden fazla diske kopyalama yapıyorum.
Aynen bende ad değiştirme yapıyorum ama tabi tam güvenli olmuyor. 1 tane 1 TB'lık 3.5 inç HDD ile 1 tane 1TB'lık 2.5 inç HDD neredeyse dolmaya başladı. Şimdi diyorum taşınabilir HDD baksam, hem kapasitesi düşük olacak hemde pek taşınabilir bir özelliğine gerek olmayacak. Öyleyse 3.5 inçlerden biraz alanı büyük olanı bakmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Malüm, artık filmlerde oyunlarda baya yer kaplamaya başladı. Ama dediğim gibi günün birinde bir sorunla uğraşırken yanlışlıkla formata kurban giderse baya kötü olacağı içinde kararsız kalıyorum. :) Birden fazla diske kopyaladığım, kişisel veriler var o ayrı. İşte bu yüzden bu konuda uygulanan pratik bir çözüm var mı diye bir sorayım dedim. :)

Daha büyük bir HDD alıp kasanın içine monte edin lazım olduğunda o diskin veri ve güç kablosunu takıp kullanın.
Hocam gücü, kesip takmak pek pratik değil. Her defasında kasayı masanın üzerine çıkarma, kablolarını karıştırma işi zor. Acaba BİOS'tan şu HDD'yi göster, şunları gizle diye bir seçenek var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı