Dahili ve harici ekran kartıyla çift monitör kullanmak

Mehmet_Efe

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu sene sonunda bir monitör alacağım, eski monitörümle çift monitör yapmayı düşünüyorum. Eski monitörümde oyun yükleme ekranında falanken internete girmek için kullanacağım. İşlemcinin içindeki ekran kartını eski monitöre kendi ekran kartımı yeni monitöre bağlayıp görüntü alabilir miyim ikisinden de?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskisine takıp görüntü alamazsınız, ancak ekran kartınızın çıkış sayısına göre çoklu çıkış alabilirsiniz.
Yani kendi ekran kartınızın çıkış sayısı kadar görüntü alabilirsiniz.

Bu sene sonunda bir monitör alacağım, eski monitörümle çift monitör yapmayı düşünüyorum. Eski monitörümde oyun yükleme ekranında falanken internete girmek için kullanacağım. İşlemcinin içindeki ekran kartını eski monitöre kendi ekran kartımı yeni monitöre bağlayıp görüntü alabilir miyim ikisinden de?
Selamlar, dediğin gibi bir kombinasyonlar görüntü alamazsın. Ekran kartı çıkışlarını kullanarak bu dediğini yapabilirsin. Ekran kartı modelin nedir?

• BIOS'ta Windows 10 WHQL Support ayarını Enabled yapın.
  • Sonrasında Internal GOP Configuration ayarını açın.
  • Anakarttaki görüntü çıkışına bir monitör bağlı ise burada GOP Output Select ayarı ile görüntüyü o monitöre verebilmeniz gerek.
Öte yandan böyle bir şeyi kesinlikle tavsiye etmem. Oyunlar sürekli harici ekran kartı yerine dahili GPU ile açılacak.

Kaldı ki harici ekran kartında da fazlası ile görüntü çıkışı varken neden dahili GPU'yu kullanasınız?

Ekran kartımın modeli gtx 1080 gaming x 8g. İşlemcinin içinde ekran kartını ve normal ekran kartını birlikte kullanmak istemiştim fakat olmuyorsa iki tane monitör bağlarım tek bir ekran kartına.

Bişey soracağım ekran kartı kullanımına ciddi bir etkisi olur mu ikinci monitörün? Sadece internette falan dolaşacağım. Yeni alacağım monitörde oyun oynayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı