Dahili ve harici GPU arasında nasıl geçiş yapılabilir?

Fatih KARAOKUR

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimde dahili ekran kartlı Ryzen 5600G işlemci var. Ayrıca 3060 Ti takılı. Sorum şu. Basit işlerde internette dolaşırken dahiliyi kullanmasını, spesifik programlarda (After Effects, Photoshop vs) ya da oyunlarda 3060 Ti ekran kartına geçmesini sağlayabilir miyim? Bu durum Monster notebookumda var. Oyun açınca 1050 çalışıyor.

Eğer oluyorsa hangi HDMI çıkışından görüntü almalıyım? Anakarttakinden mi 3060 Ti'dan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü bilgisayarlarda sistem laptop gibi değil. Kablo nereye takılıyorsa onu kullanır. Harici kullanın derim. Zaten boşta fazla güç harcamaz.

Bence de ekran kartına takın. Boşta zaten kullanım düşer. Böyle bir özelliğe gerek yok.
Masaüstü bilgisayarlarda sistem laptop gibi değil. Kablo nereye takılıyorsa onu kullanır. Harici kullanın derim. Zaten boşta fazla güç harcamaz.
Hocam şimdi ben de merak ettim de. Eğer ekran kartı takılı bir APU sistemde hem ekran kartına hem de anakarta atıyorum HDMI bağlayıp ikisini de monitöre bağlarsak ne olur? 2 farklı masaüstü mü oluşur yoksa ne olur bir bilginiz var mı acaba? Sadece meraktan.

Arkadaşlar sistemimde dahili ekran kartlı Ryzen 5600G işlemci var. Ayrıca 3060 Ti takılı. Sorum şu. Basit işlerde internette dolaşırken dahiliyi kullanmasını, spesifik programlarda (After Effects, Photoshop vs) ya da oyunlarda 3060 Ti ekran kartına geçmesini sağlayabilir miyim? Bu durum Monster notebookumda var. Oyun açınca 1050 çalışıyor.

Eğer oluyorsa hangi HDMI çıkışından görüntü almalıyım? Anakarttakinden mi 3060 Ti'dan mı?
Laptop kendisi zaten hafif işlerde çok güç harcamayan GPU'yu , ağır işlerde de güçlü olan GPU'yu devreye sokar.
Yani sizin bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

Bence de ekran kartına takın. Boşta zaten kullanım düşer. Böyle bir özelliğe gerek yok.

Hocam şimdi ben de merak ettim de. Eğer ekran kartı takılı bir APU sistemde hem ekran kartına hem de anakarta atıyorum HDMI bağlayıp ikisini de monitöre bağlarsak ne olur? 2 farklı masaüstü mü oluşur yoksa ne olur bir bilginiz var mı acaba? Sadece meraktan
İki GPU'dan aktif olan çalışır, diğeri devre dışı kalır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00