Dairenin desteklediği maksimum internet hızını öğrenme

whatsername21

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2021
Mesajlar
1.561
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, oturduğum dairenin desteklediği en yüksek internet hızını öğrenmek istiyorum. Çeşitli ISS'lerin internet sitelerinden sorgulama yaptığım zaman altyapım en fazla 100 Mbps destekliyor şeklinde görünüyor. Fakat Türk Telekom'un kendi sitesi üzerinden sorgulama yaptığımda dairenin Türk Telekom Fibernet desteklediğini söylüyor bana. Bildiğim kadarıyla daireye gelen herhangi fiber kablosu mevcut değil yani VDSL hattı var sadece. Bu durumda binaya fiber hattı geldiyse daireye kadar fiber kablo çektirip gigabit internet kullanmam mümkün müdür? Çünkü Türk Telekom'un sitesinde gigabit desteklediğini gösteriyor dairenin fakat dairede fiber hattı olmadığından eminim.
 
Türk Telekom ADSL tarifeleri bile fiber internet olarak tanımlıyor. Tamamen aldatmaca. Türk Telekom'un eve kadar fiber hizmetinin adı Hipernet'tir. Sizin altyapınız için bahsettiği Fibernet VDSL oluyor yani.
 
Türk Telekom ADSL tarifeleri bile fiber internet olarak tanımlıyor. Tamamen aldatmaca. Türk Telekom'un eve kadar fiber hizmetinin adı Hipernet'tir. Sizin altyapınız için bahsettiği Fibernet VDSL oluyor yani.
Tamam ama VDSL gigabit hızına çıkamıyor ki, TT'nin sitesinde benim daireme 1000 Mbps internet gösteriyor. Demek ki daireye kadar olmasa da binaya kadar fiber altyapı var.
 

1674910108130.png


Böyle bir sonuç geldi.
 
Ve ayrıca fiber dairede olmaz gelen kurulum ekibi çeker bina içinde var mı?

Hocam galiba GPON altyapı var hayırlı olsun.

İnternet başvurusunda bulunacaksınız gelen ekip kutudan daireye kadar fiber kablo çekecek ama kabloyu insanların zarar veremeyeceği yerlerden geçirin fiber kablo çok hassastır.
 
Ve ayrıca fiber dairede olmaz gelen kurulum ekibi çeker bina içinde var mı?

Hocam galiba GPON altyapı var hayırlı olsun.

İşte ondan emin olamıyorum hocam, binada fiber varsa zaten gelen ekip daireye çeker kabloyu, o konuda sıkıntı yok zaten. Ama dediğim gibi binaya fiber gelmiyorsa zaten daireye de çekilemez. O noktada da kafamı karıştıran TT'nin sitesindeki sorgulama oldu. Diğer sitelerde 100 Mbps görünüyor benim dairem için, TT'nin sitesinde gigabite kadar destek var gözüküyor. Muhtemelen binaya fiber hattı çekilmiş fakat dairede daha önce fiber internet kullanımı olmadığı için, diğer ISS'ler daire bazında fiber desteği yok gibi gösteriyor.
 
GPON altyapı hakkında biraz bilgilendirebilir misiniz hocam? Bende de GPON altyapı var gözüküyor, KabloNet 100Mbps paketini aktif olarak kullanıyorum.
 
Göknet'teki sorgu sonucunda adresinizde Türk Telekom'un fiber altyapısı olduğu görülüyor. Ancak bu fiber altyapı, FTTH (eve kadar fiber) mi yoksa FTTB-Eth (binaya kadar fiber, dairelere ethernet kablosu) şeklinde mi buradan bilemeyiz. Siz en iyisi binanızın zemin veya bodrum katına inip sağa sola iyice bir bakın. Şu fotoğraftaki kutudan (rengi siyah olmak zorunda değil, gri de olabilir) varsa altyapınız FTTH demektir:

ÿç Mekan Daºìtìm Kutusu.jpg


Yok bu şekilde bir kutu değil de şunlara benzer bir cihaz varsa altyapınız FTTB-Eth demektir:

MDU.jpeg


MDU 2.jpg


MDU 3.jpeg


Eğer herhangi bir şey görüp onun ne olduğunu anlamlandıramazsanız detaylı fotoğraflarını atın, bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışırız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı