Dambıl ve Plaka Önerisi

nsanity

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım, birçok forumu araştırdım ancak aktif fitness kısmı bulunan forum olarak görünce sizlerin düşüncelerini almak için buraya geldim.

Bir süredir Dambıl ve Halter ağırlık plakası araştırıyorum. Spora yeni başladım. Bir salona gidip gelme fırsatım ne yazik ki olmuyor. Evimde de bir oda boş olunca yavaş yavaş belki kendi mini salonumu kurabilirim diye düşündüm. Şu an yoga matım, halter barım ( arkadaş sağolsun kullanmıyordu ondan aldık :) ) Uygun fiyatlı bir koşu bandım var. Ancak sürekli koş koş olmuyor :)
Araştırmalarım sonucunda bir marka yorum/performans olarak çok hoşuma gitti. Aramızda Wodeco'nun ürünlerini kullanan var mıdır? Yorumlar oldukça iyi
şu ikisini almayı düşünüyorum. Her ihtimale karşı 2. elde de satışı kolay olsun malum bir gazla mı başladım emin değilim :)

Wodeco Hex Dambıl ve Wodeco Renkli Halter Plakası profesyonellerin tercih ettiğini görünce, acaba deneyimleme şansınız oldu mu? Diye sormak,
görüşlerinizi almak istedim. Bir arkadaşım daha var o da çalışacak yani daha önce internetten bir tane almış kum varmış içinde -abi mahvetti her yeri dedi.

Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Maddi açıdan sıkıntınız yoksa güzel ve kaliteli ürünler. Başlangıç için sadece dambıl öneririm. Evde dambılla yapamayıp plakaya ve bara ihtiyacınız olacak pek bir hareket yok başlangıç aşaması için. Daha da fazla önereceğim şey ise sağlam bir barfiks demiri olacaktır. Evde dikey çekiş çalışmanın açık ara en iyi ve en az maliyetli yolu.

Mustafa hocam çok teşekkür ederim hızlı yanıtınız için.
Haltere squat ve deadlift için ufak ufak başlayayım diyorum. Yani bir anda değil elbette ama ufak kilolarla. O nedenle ağırlık plakasını da düşünmüştüm.
Bir de şey bumper ile flanş arasında kafam karıştı, :)

Wodeco Olimpik Flanş mı tercih etmeli acaba

Rica ederim, o hareketlerin alışma fazı için dumbell ile yapılan versiyonları da fazlasıyla yeterli hocam. Dumbell ile goblet squat, bulgarian split squat gibi hareketler squat alternatifi; Romanian deadlift, stiff leg dumbell deadlift gibi varyasyonlar da deadlift için gayet güzel ve faydalı hareketler.

Spor alışkanlığını düzenini 2-3 ay sonunda bir disiplin haline getirip hareket kapasitenizi de formlarınızı da belli bir seviyeye getirdikten sonra işleri daha da ilerletmek isterseniz tabii ki plaka ve kaliteli bir barbell edinebilirsiniz, neden olmasın.

Plaka tipi konusunda da kesinlikle bumper edinin. Sebebine gelecek olursak, özellikle deadlift, barbell row gibi hareketlerde barı yerden alıyoruz. Plaka ne kadar küçük olursa barı yerden almak için o kadar eğilmek gerekecek. Bu da hem hareket için optimal değil, hem formu bozar, hem de sakatlıklara davetiye çıkarır. Bumper plakalarda ise 5 kg plaka da aynı, 20 kg plaka da aynı çapa sahip olduğundan böyle bir sorun olmaz. İlk günden kenara 20-20 takıp barbell row yapmak da zor bir iş tahmin edebileceğiniz üzere, o sebeple bu detay önemli.

Hocam süpersiniz çok teşekkür ederim. Gerçekten. Bu kadar hızlı yanıt alabileceğimi tahmin etmiyordum doğrusu. Sonsuz teşekkür ederim. Kararımda yardımcı olduğunuz için. :)

Estağfirullah hocam rica ederim tekrardan. Program yazdırma hariç (maalesef çok zaman alıyor ve internette çok fazla program örneği var.) sporla alakalı sorularınızda bu konu altında veya yeni konu açıp bana etiket atarak soru sorabilirsiniz ihtiyacınız olduğunda. İyi günler dilerim, şimdiden hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim hocam. ilerleyen süreçte belki bir rack ya da duvar bağlantılı daplardan alabilirim. Ancak henüz çok erken olduğunu düşünüyorum. Bir disiplin haline getirebilirsem daha iyi yatırım yapabilirim diye düşünüyorum. Gerçekten gösterdiğiniz destek için sonsuz teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı