Dan Brown - Başlangıç Kitap Yorumum

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Herkese merhaba arkadaşlar,

Yeni bitirdiğim bu kitabı belki merak eden arkadaşlar olursa diye görüşlerimi paylaşmak istedim. Merak etmeyin spoiler vermeyeceğim veya önlem alacağım:)

Öncelikle şahsen ben yazarın eserlerini çok seviyorum ve beğenerek takip ediyorum. Fakat üst üste çok eserini okursanız sanki biraz tekrara düşmüş hissine kapılıyorsunuz. Belirli bir dönem veya kitap aralığı vererek okumanızı tavsiye ederim. Bu kitapta yazar, biraz din ve bilim arasındaki çatışmayla beraber insanlığın yaşam döngüsündeki durumunu anlatmış roman olarak. Tabi değişmeyen karakterimiz Robert Langdon yine olayın hep ortasında kalıyor:) Romanın ana fikri "Nereden geliyoruz, nereye gidiyoruz?" sorusu aslında. Romanın tamamı neredeyse İspanya'da ve Barcelona'da geçiyor. Tarikatlar, ateistler, bilim konularına meraklı olanları bence sürükleyecek bir eser olmuş. Yine yazarın en sevdiğim özelliği olan açık ve yalın bir dille yaptığı mekan betimlemeleri, bu kitapta da çokça var. Adeta anlatırken gözünüzde canlandırabiliyorsunuz. Okumak isteyenlere tavsiye edebilirim.

Umarım beğenirsiniz arkadaşlar. İyi sosyaller herkese:)

Görüşlerim:

+ Bu sefer daha derin bir konuya girmesi daha güzel olmuş.
+ Karakter sayısındaki sadelik bence daha başarılı. Karmaşaya izin vermemiş.
+ Önceki eserlerinde daha çok tarihi yapıları betimlerken, bu eserinde teknolojik eserleri de betimlemiş ve güzel olmuş.

- Mekan betimlemelerini aşırı detaylandırırken neredeyse konudan uzaklaşır gibi olmuş.
- Bazı yerlerde çok fazla geçmiş ve günümüz arası geçiş var. İnsan zaman kavramını kaçırabiliyor bazen.

dan-brown-baslangic-m.jpg

Hastane'de arkadaşım okuyordu. Ben sevmem kalın kitapları. Harry potter fantastik türü kitaplar veya bilgilendirici kitaplar daha çok hoşuma gidiyor. Tabiki okumayı seviyorum. Bilgisayardan sayfa dolusu makaleler ve pdf ler okurum.

Gerçekten mekan betimlemeleri fazla abartıydı bazı yerlerde yahu, sunumun olduğu müzenin betimlemesini kafamda canlandırayım derken olayı unutmuştum. 😂
Aynen ben de:) Hatta Barcelona’daki kiliseyi anlatırken bir an konu neydi ya oldum:)
Ben sevmem kalın kitapları. Harry potter fantastik türü kitaplar veya bilgilendirici kitaplar daha çok hoşuma gidiyor. Tabiki okumayı seviyorum.
Onlar da pek ince olmaz ama:) İlgini çekerse tavsiye ederim ama tabi zevkler meselesi. Kişiden kişiye değişebilir.

Bazı yerlerini kafamda canlandıramadım. Ben ilk Başlangıç'ı okumuştum. Beğendim ve diğerlerini de aldım ama evet benzer kitaplar. Okunması gereken, bir başyapıt değil ama gayet güzel bir kitap bence.
Bence sürükleyici gerçekten bazen anlattığı mekanın Google üzerinden resimlerine bakıyorum. Bu sayede kafamda daha güzel oturuyor. Tavsiye ederim.

Fakat üst üste çok eserini okursanız sanki biraz tekrara düşmüş hissine kapılıyorsunuz.

Kesinlikle doğru. En son üniversitedeyken okudum Dan Brown'ı. Üçüncü kitabını okuyunca, "eee olay örgüsü aynı bunun" demiştim. Sadece mekanlar, objeler ve Langdon harici karakterler değişiyor. Dizi gibi düşünün. Tutunca benzerini yazıyorlar işte. :kıkırda:

Kesinlikle doğru. En son üniversitedeyken okudum Dan Brown'ı. Üçüncü kitabını okuyunca, "eee olay örgüsü aynı bunun" demiştim. Sadece mekanlar, objeler ve Langdon harici karakterler değişiyor. Dizi gibi düşünün. Tutunca benzerini yazıyorlar işte. :kıkırda:
Aynen doğru. Sanki kitap serisi "Robert Langdon'ın Maceraları" gibi olmuş biraz. Güzel ama dediğim gibi üst üste okumak insanı uzaklaştırabiliyor.

Başlangıç kitabı diğer Robert Langdon serisi kitaplarından Cehennem hariç heyecanlı ve insanı bağlıyor Diğer arkadaşların dediği gibi Robert Langdon serilerine göre az karakter var bu kitapta nedense din konusu almış ama en önemlisi Robert Langdon gibi olmamaya dikkat edin adam bir gün muhakkak ölecek ya fazla maceradan ya da düşmanları tarafından 😀😉

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı