Darbe sonrası bilgisayar açılmıyor

kfrkan

Hectopat
Kardeşimin ayağı oyun sırasında bilgisayara çarptı. Çok hafif bir darbeydi. Sonrasında bilgisayar kapandı. Bağlı cihazlara elektrik geliyor, ışıkları da yanıyor. Power tuşuna basıyorum ama hiçbir tepki vermiyor.

Anakartı fişten söktüm. Bios pilini de çıkarttım. Ama nafile power supply ışığı yanıyor ama kasa açılmıyor.

Zaten çok hafif bir darbe ile oldu ayağı değdi bile denebilir

Power thermaltake, anakart gigabyte

Zaten çok hafif bir darbe ile oldu ayağı değdi bile denebilir

Power thermaltake, anakart gigabyte
Hocam kablolar vs. takılı mı ? Yani ilk defa duyuyorum böyle bir şey. Kardeşinizin yalan söyleme ihtimali var mı ?

Hocam kablolar vs. takılı mı ? Yani ilk defa duyuyorum böyle bir şey. Kardeşinizin yalan söyleme ihtimali var mı ?
Yok gözümün önünde oldu. Power'ın ışığı yanıyor. Bağlı mousepade vs de enerji geliyor. Ama kasa herhangi bir şekilde açılmıyor. Anakarttan olsa onlara da gitmemesi gerekmez mi veya RAM'den olsa en azından fan çalışmaz mi?

Bios pilini çıkartın kasayi fişten çekin tekrar deneyin olmuyorsa ekran kartını sökün takın.

Bios pilini çıkartın kasayi fişten çekin tekrar deneyin olmuyorsa ekran kartını sökün takın.
Onları yaptım ama 10 dk civarında bekledim. Daha önce böyle olmamıştı en azından fanlar dönüyordu. Eski bir ekran kartı vardı onu taktım denedim yine çalışmadı.

Onları yaptım ama 10 dk civarında bekledim. Daha önce böyle olmamıştı en azından fanlar dönüyordu. Eski bir ekran kartı vardı onu taktım denedim yine çalışmadı.
Bilgisayarı normal haline getirin. Güç takılı olsun. Açma kapama tuşuna 1 dakika boyunca basılı tutun ve statik elektrikten kurtulun. Çoğu derde deva umarım sizin probleminizide çözer.

Görüntü kablosu yerinden çıkmış olabilir. Oturtmayı deneyin. RAM'leri söküp hafif bir silgiyle uçlarını temizleyip tekrar deneyin.

Bu kardeşimizin dediği görüntü kablosu çıkmış olabilir. Veya iç kısımdaki güce bağlı kablolardan birisi yerinden çıkmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…