Darbeye dayanıklı monitör ne kadar darbeye dayanır?

Yataktan ya da pencere kenarından bilgisayar masasına atlayıp arka ayaklarıyla monitöre vurmak suretiyle başka tarafa atlayıp kaçıyor atlamak için destek alıyor ısırması köşeleri kalın olursa ağzı küçük ısıramıyor exra koruma yöntemi önerir misiniz çevçevesi falan var mı özel olarak yapılan

Öyle yapınca tokat atın yine yaparsa yine tokat atın bir müddet sonra yapmamaya başlar
 
Şeffaf sert pleksiden bir kasa yapabilirsiniz bence kullandığınız zaman kaldırırsınız. Bu tarz bir düzenek en mantıklısı gibi geldi bana.
 
Hocam vallahi yavruluktan sokaktan sahiplendim 30 40 günlükken dişi kısır şu an 1.5 yaşından büyük. Depremden sonra seslerden aşırı ürküyor kapa çarpsa ya da araba geçse titreşim yayan bir şey olsa çıldırıyor evin içinde kırılmadık dökülmedik bir şey kalmıyor biz evde olduğumuz zaman malt ödül maması falan verip sakinleştiriyoruz seviyoruz normelde yapma dediğimiz şeyi yapmaz zaten ama korkunca çıldırıyor zor sakinleştiriyoruz.

Link atar mısınız örnek.

Evsiz kalmak ne demek bilmiyorsun Allah yaşatmaz inşallah sana.

Doğru diyon kira parasını ödeyemez sonra.
 
Kediden anlamam açıkçası ama şunu okudum dikkatimi çekti. Her yeri kırıp döktükten sonra ödül veriyorsaniz, ödül olduğunu anlayıp bunu yapmam gerekiyor diye düşünebilir mi? Ya da siz ödül maması verin diye bunu yapar mı?
Ödülü sakinleşsin diye veriyoruz açıkcası hocam normelde sakin ve uysal ama seslerden ve titreşim den aşırı ürküyor veteriner depremden sonra psikolojik olarak yıpranması seslerden ürkmesi normal dedi

Bence kediyi ayrıca halletmek daha mantıklı olur, kedi otu veya tırmalama tahtası alıp biraz sert şekilde muamele edebilirsin. Onun dışında monitör ekran koruyucu alabilirsin, herhangi bir ekran koruyucu pençe darbelerinden rahatça korur. İyi ve kalın ekran koruyucuları ısırma ve tekme darbelerinden de korur, tamamen bağımsız kalın bir tabaka, darbe emiş ivmesinin hızlı yükseldiği darbelerden bile koruyacaktır. Ve monitörü masaya sabitleyebilir veya sadece ayağının üstüne biraz ağırlık koyabilirsin. Senin gösterdiğin monitör iyi görünüyor ama darbeye modsuz halı ile çok dayanacağını sanmam

Bence kediyi ayrıca halletmek daha mantıklı olur, kedi otu veya tırmalama tahtası alıp biraz sert şekilde muamele edebilirsin. Onun dışında monitör ekran koruyucu alabilirsin, herhangi bir ekran koruyucu pençe darbelerinden rahatça korur. İyi ve kalın ekran koruyucuları ısırma ve tekme darbelerinden de korur, tamamen bağımsız kalın bir tabaka, darbe emiş ivmesinin hızlı yükseldiği darbelerden bile koruyacaktır. Ve monitörü masaya sabitleyebilir veya sadece ayağının üstüne biraz ağırlık koyabilirsin. Senin gösterdiğin monitör iyi görünüyor ama darbeye modsuz halı ile çok dayanacağını sanmam.
Ekran koruyucu sipariş verdim yolda inşallah gelir

Alüminyum folyoya karşı korkuyorlar diye biliyorum ben. Veya bir efsane. Ama masaya koyarak denersin

Doğru diyon kira parasını ödeyemez sonra.
Ben hiç kiracı olmadım kiracıların Allah yardımcısı olsun ne diyim.
 
Son düzenleme:
Yapabileceğiniz tek şey monitörü kediden uzak tutmak, artık bilgisayar odasını kilitli mi tutarsınız etrafına tel mi çekersiniz bilemiyorum. O koruyu ekranlar, kırılmaz monitörler falan tamamen kullanıcı yanlışlıkla zarar vermesin mantığıyla hazırlanan şeyler. Sivri tırnakları olan ve tekme atabilen bir canlı özel bir hırsla monitörünüze zarar vermek isterse hiçbir şey yapamazlar.
 
Üreticinin ifadesi:
  • Bir malzemenin ne kadar sert olduğunu belirlemek için kullanılan çeşitli sertlik ölçekleri vardır. Örneğin, 1-10 arasında bir ölçeğe sahip olan Mohs (ve daha sonra tırnak, bakır, çelik vb. gibi yaygın nesnelerle karşılaştırabileceğiniz "bilinen" bir sertliği belirlemek için alçı, kuvars ve elmas gibi farklı mineralleri kullanır) vardır. Ayrıca Ridgway's (15 ölçüm) veya Wooddell's (ondalık basamaklı 1-42 arası) gibi biraz daha ayrıntılı ancak hepsi de işinizi görebilecek ölçekler vardır.

    Yukarıdakilerden ayrı olarak, malzemeleri ve çeşitli kaplamaları (örneğin boya veya koruyucu kaplamalar) kalemlerin çeşitli sertliklerine karşı test eden bir kalem sertlik testi vardır. Muhtemelen HB kalemden biraz daha sert olan 2H kalemi duymuşsunuzdur ve ölçek en sert kalem türü olan 10H'ye kadar gider.

    Birçok plastik ekran koruyucu poliüretan (PU) veya polietilen tereftalat (PET), silikon dioksit veya üreticiye bağlı olarak farklı sertlik derecelerine sahip olabilen geleneksel şeffaf (vinil) gibi polimerlerden yapılır. Dolayısıyla, belirli bir poliüretan ekran koruyucu 3H sertliğe sahip olabilirken, farklı bir ürün 2H veya 4H sertliğe sahip olabilir.
Yani 3H dediği şey, 3H kalemle çizmeye çalışırsan boyamaz veya çizmez. Kedinin tırmalama ve kemirme oyuncağı olamaz.

Depremden sonra seslerden aşırı ürküyor kapa çarpsa yada araba geçse titreşim yayan bir şey olsa çıldırıyor evin içinde kırılmadık dökülmedik bir şey kalmıyor biz evde olduğumuz zaman malt ödül maması falan verip sakinleştiriyoruz seviyoruz normelde yapma dediğimiz şeyi yapmaz zaten ama korkunca çıldırıyor zor sakinleştiriyoruz.
Zor sakinleştiriyor olabilirsiniz de siz zoru kolaya kaçıp yapmaya çalışıyorsunuz. Hayvan evde bakılmaya müsait değildir (düşük ihtimal), zorlamazsınız. Zamanınız yoktur, ilgilenmeye, bu sefer de kendinizi zorlamazsınız. Ödül mamasını hayvan zarar yaptıkça kullanırsanız, kendinize işkence edersiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı