Çözüldü Darboğaz Hesaplama Sitesi Güvenilirliği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
10
Yer
ANKARA
Merhaba. Geçenlerde böyle bir siteye denk geldim. Tercihinize göre ekran kartları ve işlemcilerin darboğaz yapma oranlarını hesaplıyor. Sonuçları güvenilir midir?

Çözüm
Gereksiz bir site. Bunun yerine YouTube'da videolar izlenerek karar verilebilir en azından. Ayrıca güvenilir olmadığını düşünüyorum.
Neredeyse sıfır güvenilirlik oranı diyebilirim.

Geçen gün birinin Ryzen 3700X işlemcisine GTX1050Ti darboğaz yapar diyordu :)

Bunun yerine o donanımı test, performans ve oyun videolarına bakarak az da olsa fikir edinebilirsiniz ya da buraya sorabilirsiniz.

Değerler ortada site saçmalıyor @Mithat Berhan haklı.
s1.PNG

Hatta bu sitenin sosyal'de yasaklanması gerekiyor.

Eki Görüntüle 499524
Gülme garantili, 750 Ti'dan 15 tane olsa hepsini besleyebilecek güçte bir işlemciye bu nedir ya? :D
Site güvensiz zaten de, burada altta ekran kartınız işlemci için çok zayıf diyor, yani ekran kartı işlemciye darboğaz yapar demek istemiş. Zannedersem o (nasıl hesaplandığı tam bir soru işareti olan) 100% değeri ters bir darboğazdan bahsediyor. Bakın bu konuda haklı işte. 🙂

Site güvensiz zaten de, burada altta ekran kartınız işlemci için çok zayıf diyor, yani ekran kartı işlemciye darboğaz yapar demek istemiş. Zannedersem o (nasıl hesaplandığı tam bir soru işareti olan) 100% değeri ters bir darboğazdan bahsediyor. Bakın bu konuda haklı işte. 🙂
Ters darboğaz dememiş işte direkt zayıf kalmış diyor hâl öyle olunca da yanlış anlaşılmaya müsait oluyor.

Zaten bu kadar donanımı test eden bir kişi ya da grubun YouTube kanalında videolu performansları olur diye düşünüyorum.

Ters darboğaz dememiş işte direkt zayıf kalmış diyor hâl öyle olunca da yanlış anlaşılmaya müsait oluyor.

Zaten bu kadar donanımı test eden bir kişi ya da grubun YouTube kanalında videolu performansları olur diye düşünüyorum.
Ben o örnek için dedim yoksa bu siteyi savunacak değilim merak etmeyin, o kadar da değilim. 🤣 Zaten onu koymaması en büyük sıkıntı. Gerçi koysa da sıkıntı, böyle hesaplamayla seçim mi yapılır? Dediğiniz gibi YouTube vs. üzerindeki testler önemli.

Ortalama hesaplı bir site, google çeviri bile kullansanız size altta ne demek istediğini açıkça söyleyebilir. Siteye güvenin demiyorum, kendinize bile güvenmeyin. Zira bilgi seviyeniz, darboğazın sadece ekran kartının beslenemediği durumlarda ortaya çıktığını düşünecek seviyede.
Konuya gelecek olursak, site güvenilirliği tartışılır, çünkü ortalama bazlı bir site, sizin nelerde ve nasıl kullanacağınızı tahmin edemiyor. Ama argüman olarak birbiri ile uyumluluğundan emin olduğunuz parçaları sorguladığınızda, size darboğaz olmadığını ya da minimum seviyede olduğunu söyleyecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı