Darboğaz nedir?

Başka bir konu açıp bütçe belirtin.

Tam olarak anlayamadım demek istediğini @aybrktrhn
Bütçe belirtmemi neden istedin? Sadece darboğaz yapabilecek herhangi bir donanım olup olmadığını sordum.
Başka bir sebeple dediysen anlamadım, daha açık lütfen

Kullandığınız parçalar uyumlu ancak pek güncel olmamış. Ondan dolayı böyle bir yorum yaptım.
Darboğaz olabilecek bir donanım bulunmuyor orada.

Ama AAA oyunlarda %100 kullanıyor. Bizzat baktım.

Elimde güncel AAA'lardan yok fakat benim GTX 1080, Unigine Superposition 1080 Extreme/High/Medium testlerin hepsini ortalama 37-37 fps ile geçiyor. 4k Optimized testini ise ortalama 50-55 fps ile geçiyor.

İşlemci olarak halen 4790k kullanıyorum, 49-49-47-47 çarpanlarında dinamik hız aşırtmalı. Unigine testleri sanırım 4 çekirdek kullanıyor, bu durumda 4.7 GHz diyebiliriz.

Örnek verebilecek AAA oyunlardan ise elimde Witcher 3, Cities Skylines ve Arma 3 var sanırım bir tek. Arma 3'ü yakın zaman da hiç kontrol etmedim. Kaldı ki Cities ve Arma 3 işlemciye göre tepkisi büyük oranda değişen oyunlar. Yine de değerleri, istersen, kontrol edebilirim.

Witcher 3 ise (hatta daha eski AAA'lar da dahil) 1080p'de de 4k'da da aynı değerleri görüyor yaklaşık olarak. Sadece kart 1080p'de işlemci darboğazına düştüğüden daha az performansla çalışıp daha az ısınmış oluyor.

i7 4700 , gtx 960 (almayı düşünüyorum), 1600 mhz 8 gb ram ,1 tb harddisk,450 w psu

Eğer 960 alırsam darboğaz olur mu ? ya da neden kaynaklı olur ? Ayrıca 450 w yeterli midir?

Recep abi güzel anlatım emeğine sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…