Darboğaz yapan ekran kartı overclock ile güçlendirilebilir mi?

EnverAhmet

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
HP EliteDesk 800 G2 SFF
İşlemci
i5 6600
İnternetten yaptığım bir teste göre ekran kartım işlemcim için yeterli güçte değilmiş ve %20 darboğaz yapıyormuş. Valorant'ta en düşük ayarlarda 150-200 FPS arası alıyorum, yakında monitörümü 144 veya 240 Hz'e yükselteceğim. Bu yüzden FPS'im artar mı diye almadan önce overclock denemek istiyorum. Bu konularda çok fazla bilgim yok, yardımcı olursanız mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin ekran kartına yetişemiyorken ekran kartını OC'lersen aradaki uçurum daha da artar. İşlemci OC'lemen lazım ki işlemcin i5 6600K olmadığı için onu da yapamazsın. i5 6600 1650'ye %20 darboğaz yapmaz bu arada.

Zaten başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartım işlemcime darboğaz yapıyor.

OC yaparak darboğazı daha da arttırman mümkün.
Neden öyle bir şey olur?

Zaten başlıkta da belirttiğim gibi ekran kartım işlemcime darboğaz yapıyor.

Neden öyle bir şey olur?
Çünkü senin ekran kartın zaten sistemine göre güçlü ve sen onu daha da performanslı çalıştırmak istiyorsun gücü eşitlemek mantığıyla düşünüyorsun ama yanlışın var daha da performanslı bir ekran kartın olacak bu sefer diğer parçalar yine sönük kalacak.

Hocam güçlü olan ekran kartı değil işlemci.

Hocam güçlü olan ekran kartı değil işlemci.

Hocam Ekran kartın işlemcine nasıl bir darboğaz yapıyor. Bu kanıyı hangi veri ya da duruma göre elde ettin. Fotoğraf ya da yazarak belirtirsen, hem anlamama sıkıntısı yaşamayız hem de yardımcı olabiliriz. Ekran kartı, İşlemciye nasıl darboğaz yapıyor anlamadım ben şahsen cidden yardımcı olmak ve öğrenmek isterim.

PC Builds diye bir siteden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…