Overclock ile darboğaz olur mu?

Hayır. Her zamanki programlar. Dediğim gibi oyun içerisinde %100 , Dragon Center uygulamasında %50 gözüküyordu. Sanırım oyun içerisinde gösteren programda hata var. Bir şeyler olmuş.
Afterburner'ı silip tekrar yüklemeyi veya farklı bir program kullanmayı deneyebilirsiniz.

Bu normal mi ? Sürekli %100 kullanılıyor.

1671052612031.png

Çözüm aşağıdaki 2 kodu CMD'ye girmekten ibaretmiş. Nedenini bilmiyorum bilen açıklarsa çok iyi olur.

PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT

Resimde görülen değerler darboğazın geçtiğini gösterir mi?

1671053321811.png

Son düzenleme:
Çözüm aşağıdaki 2 kodu CMD'ye girmekten ibaretmiş. Nedenini bilmiyorum bilen açıklarsa çok iyi olur.

PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT

Resimde görülen değerler darboğazın geçtiğini gösterir mi?

Eki Görüntüle 1602982
Hangi oyundan, hangi sahnede, hangi ayarlarda olduğunu bilmeden kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Fakat daha iyi gözüküyor. Halen oyun oynarken 11400F'i RX 6600 ile %85 kullanacağınız senaryoyu tahmin edemiyorum.

Hangi oyundan, hangi sahnede, hangi ayarlarda olduğunu bilmeden kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Fakat daha iyi gözüküyor. Halen oyun oynarken 11400F'i RX 6600 ile %85 kullanacağınız senaryoyu tahmin edemiyorum.
Cyberpunk 2077 kalabalık şehrin ortasında.

Düzeldi gibi başka oyunda deniyorum GPU Kullanımı daha yüksek. Her ihtimale karşı BIOS'u default'a getirebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı