İnceleme Dareu EK75 Pro inceleme

Merhaba, Dareu EK75 Pro’yu Connect Game üzerinden 1699 TL’ye satın aldım. Şu anki fiyatı ise 2999 TL. 2 gündür kullanıyorum ve artılarını, eksilerini değerlendireceğim.

Klavye Linki

Connect Game güvenilir mi?

Site üzerinde oldukça olumsuz yorumlar vardı, ürün elime bile gelmeyecek sandım fakat sorunsuz şekilde geldi. 4 Ocak'ta sipariş verdim, sanırım cumartesi-pazar kargoya vermiyorlar. 6 Ocak’ta Yurtiçi Kargo’ya verildi ve 7 Ocak’ta yani 1 günde geldi. İade kısmını bilmiyorum, garantiye dair herhangi bir şey göremedim, sanırım yurt dışı ürünleri olduğu için garanti bulunmuyor.

Klavye kutusu

Kutuda, Pro olmayan versiyondan tek farkı "Pro" yazması. Sade ve şık bir tasarımı var, güzel duruyor. Ben biraz da CS2 Asiimov skinlerine benzetiyorum. Etrafına balonlu naylon gibi bir şeyle sarılıp gönderilseydi daha hoş olurdu.

1736379193875.png

1736379237288.png

Kutu içeriği

İçerisinden 6 adet keycap, switch ve keycap çıkarma aparatı, Type-C kablo, dongle ve kılavuz çıkıyor. En büyük eksisi yedek switch olmaması. En azından 1-2 tane yedek switch konulabilirdi.

1736379638817.jpeg

1736379657570.jpeg

Switch ve Keycap’ler

Kendi markasının Dareu Dream 3 pinli switch’leri kullanılmış ve hot-swap özelliği bulunuyor. Klavyenin en sevdiğim kısmı ise sesi ve hissiyatı oldu. E-Yooso Z11'den geçtim ve gerçekten çok fark var. Ses ve hissiyat konusunda diyebileceğim hiçbir şey yok. Space, Shift, Enter gibi tuşlarda da herhangi bir eşitsizlik yok. Keycap’ler PBT double shot ve OEM profil keycap’ler. Oldukça güzel, fakat aseton veya kolonya gibi maddelerle silmeyin. Önceki klavyemde bunu yapıyordum, sorun olmuyordu ama bu klavyede biraz deforme oldu. Bunun dışında bir sorunu yok.

1736380541561.jpeg

1736380792989.jpeg

1736380563875.jpeg

RGB

Benim için RGB'nin aşırı önemi yok, genelde %30-%35 civarında veya kapalı şekilde kullanıyorum. Gayet yeterli. Klavye üzerinden 12 farklı RGB modu ayarlayabiliyoruz, driver’da ise 26 farklı mod bulunuyor. RGB sevenler için keycap’lerin ışık geçirmemesi kötü olabilir. Benim için daha hoş görünüyor, ancak kişisel bir tercih diyebiliriz. Yandaki RGB’lerin rengi değişmiyor, 3 farklı seçenek var: breathing, static ve kapalı mod. Renklerin değişmemesi benim için bir eksik sayılabilir.abilir.

1736381545647.jpeg

1736381573973.jpeg

1736381896857.jpeg

Batarya ve Gecikme

3 farklı bağlantı modu var: Bluetooth, 2.4G ve kablolu. 3.750 mAh bataryaya sahip. Çoğunlukla RGB'yi %35 parlaklıkta kullandım ve 2 günde 10-15 dakika şarj ettim. Hala %50 şarjı var. Günde 10 saatten fazla bilgisayara bakıyorum, benim için gayet yeterli. Gecikme konusunda ise CS2 oynadım ve herhangi bir gecikme hissetmedim. Ortalama 2-2.5 metre mesafeden de biraz yazı yazdım, bağlantı sorunu olmadı. Sitesinde 10 metreye kadar yazıyor ama maalesef o kadar uzaktan deneyemedim.

Kasa

Kasa plastik fakat kalitesiz hissettirmiyor. 2 kademeli yükseltme var ve her iki kademenin altına kaymaz taban koymuşlar (doğru isim mi bilmiyorum). İnce ama güzel düşünülmüş. Gasket Mount olmasıda bayağı güzel.

1736384576494.jpeg

Driver

Normal makro vs. ayarlayabildiğimiz bir driver var. Pek artısı yok ama istediğimiz tuşa istediğimiz rengi atayamıyoruz. Örneğin, W, A, S, D tuşlarını kırmızı, diğer tuşları beyaz yapamıyoruz. Bunun dışında bir eksisi yok.

1736383321450.png

1736383350459.png

1736383369254.png

1736383390717.png

1736383406233.png

Modlamaya gerek var mı?

Bence modlamaya gerek yok. Hatta modlu geliyor diyebiliriz, tek olarak tape mod yapılabilir ama bunun ne kadar etki edeceğini bilmiyorum. Zaten oldukça fazla katman var ve içini açmayı düşünmüyorum o yüzden farklı görsel bıraktım.

1736384761037.png

Genel değerlendirme :

Şu anki fiyatı 3000 TL. Bu fiyata farklı marka ve modellere bakılabilir ama 1700 TL’ye gerçekten mükemmel bir klavye. Fiyatı 1700 gibi fiyatlara düşerse alınabilir. Önceden Blic T60 ve E-Yooso Z11 kullandım. İkisi de mükemmel değil, ama gerçekten her ikisinden de çok daha iyi. Sanırım Pro olmayan versiyonuyla tek farkı RGB ve kablosuz olması. Eğer bu iki özellik şart değilse, düz versiyonu da alınabilir.

Tasarımı güzel. %60’dan geçince hala çok alışamadım ama yine de fazla yer kaplamıyor ve %60’a göre kullanırken daha rahat.

Ses Testi
Kullandığım Mikrofon Corsair HS55 Surround Mikrofonu

Artılar
  • Gasket Mount
  • Hot swap
  • Multimedia tekerleği
  • Kablosuz
  • RGB
  • Driver desteği
  • Dengeli tuşlar (space, shift gibi tuşların köşesine dahi bassanız aynı his ve sesi alabiliyorsunuz)

Eksiler
  • Yandaki RGB renklerinin değişmemesi
  • Yedek switch olmaması
  • İstediğimiz rengi istediğimiz tuşa atayamıyoruz
Artılar ve eksiler bana göre böyle. Unuttuğum bir şey var mı bilmiyorum.

1736386761588.jpeg
,​

Dosya Ekleri

• 1736386820156.jpeg
    1736386820156.jpeg
    106,1 KB · Görüntüleme: 53
Kullanım deneyimine göre bu mu daha premium yoksa Royal Kludge R75 mi bir fikrin var mı?

Royal Kludge kullanmadım, ama bu klavyeyi şu ana kadar ses ve hissiyat olarak bayağı beğeniyorum. Eksi olarak hafiften bir yay sesi var, ama bunu duymak için çok dikkatli dinlemek gerekiyor. Onun dışında çok nadiren bazı tuşlar basmıyor, driverdan reset atınca düzeliyor. Son olarak bir tuşun LED’i farklı yanıyor, benden kaynaklı mı oluştu bilmiyorum. Özellik olarak neredeyse fark yok, ben kablosuz olduğu için Dareu tercih ederdim. Hiç denemedim ama bir sorun olursa destek almak çok zormuş, bilginiz olsun.

Royal Kludge kullanmadım, ama bu klavyeyi şu ana kadar ses ve hissiyat olarak bayağı beğeniyorum. Eksi olarak hafiften bir yay sesi var, ama bunu duymak için çok dikkatli dinlemek gerekiyor. Onun dışında çok nadiren bazı tuşlar basmıyor, driverdan reset atınca düzeliyor. Son olarak bir tuşun LED'i farklı yanıyor, benden kaynaklı mı oluştu bilmiyorum. Özellik olarak neredeyse fark yok, ben kablosuz olduğu için Dareu tercih ederdim. Hiç denemedim ama bir sorun olursa destek almak çok zormuş, bilginiz olsun.

Çok fazla sorun söyledin kanka tuş basmama falan klavye kırma sebebi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı