Dark 40cm ARGB led şerit incelemesi

Merhabalar. Dün kasama biraz renk katmak için bu üründen sipariş verdim ve açıkçası beğendiğim için size de tavsiye etmek istedim. Eminim aranızda RGB sevenler vardır. Kasasına renk katmak isteyenler için bu ürünün incelemesini sizlerle paylaşmak istedim.

Ürün linki burada. En ucuz Amazon'da satılıyor şu an ve satıcı Teknobiyotik. Alt larafı bir led, çok teferruatlı bir inceleme elbette olmayacak ama kasa içinde nasıl gözüktüğünü sizlere göstermek istiyorum daha çok.

Ürün böyle bir kutuda geliyor. En fazla 4.5W çekiyor ve 50 bin saatlik yani 7/24 çalışması durumunda 5.7 yıllık bir ömrü var. Kutunun içinden sadece ürünün kendisi çıkıyor, ekstra bir aparat yok.

Kablo 40 cm uzunluğunda. ARGB olduğu için 5V ve 3 pindir. Yani 4 pin RGB çıkışı yoktur. Bu yüzden alırken anakartınızda ARGB portu olup olmadığını kontrol edin. Hem yapışkan özelliği var hem de mıknatıs. Kasanıza taktığınızda kayma yağmıyor. Sağlam yapışıyor. Çıkardıktan sonra yapıştığı bölgede yapışkan iz de bırakmıyor.

Asus, Gigabyte, MSI ve Asrock marka anakartlar üzerinden renk değişimi mümkün

Ürünün içinde herhangi bir şekilde kumanda ve kontrolcü yok. Doğrudan anakartın ARGB portuna takılıyor ve Asus'un AuraSync, Gigabyte'ın RGB Fusion, MSI'ın Mystic Light, Asrock'un Polychrome Sync yazılımları üzerinden diğer RGB bileşenlerinizle senkronize çalıştırabiliyorsunuz.

Işık şiddeti

Işık şiddetinin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Ben kasanın en alt kısmına yatay bir şekilde yerleştirdim ve PSU kapağını komple aydınlatabildi.

Kasa içinden görüntüler

Merhaba konuyu hortlatıyorum ama bi sorum olacaktı. Ben bu üründen aldım, anakartım Asus rog strix B560-G ve ARGB (3-pin) girişi var. Bağladım ve cycle olarak çalışıyor buraya kadar her şey güzel. Ancak ne Aura Creator ne de Armoury Crate uygulamalarında bu ARGB led strip i göremiyorum. Kontrol de edemiyorum. Örneğin static yapamıyorum. Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Ben de Gigabyte anakart kullanıyorum ve bende de ayrı olarak gözükmüyor. Ben rengi static yapabiliyorum ancak kasadaki bütün renkleri static yaptığımda static oluyor sadece. Led'in rengini ayrı olarak değiştiremiyorum çünkü anakart yazılımında görülmüyor.

ARGB yaptığımda ledlerin hepsi farklı renklerde yanıyor.

Bütün renkleri static yaptığımda led de otomatik olarak static yaptığım renge dönüyor:

Ama sadece led'i ayrı olarak ayarlayamıyorum çünkü anakart yazılımında gözükmüyor.

Teşekkürler bilgi için. OpenRGB ile denedim ve static yapabildim ama onun da kötü yanı pcyi kapatıp açtığımda tekrar cycle a dönüyor ayarlar kayboluyor. Armoury Crate hiç bir şekilde çalışmıyor.

@Power Supply Unit hocam bu arada ben problemi yine OpenRGB ile çözdüm.
OpenRGB den programı indirdim opensource ve çok hafif bi program.
Sonrasında ledleri istediğim gibi (ister tek tek ister grup halinde) nası yanacağını ayarladım profili kaydettim ve en son pc açılışında otomatik açılması için şu linkte söylenenleri yaptım.

program gerçekten çok daha kullanıcı dostu, basit bi arayüzü var işini yapıyor. Paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim indirip bakıyorum ben de şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…