Dark Freezer x120 PWM Fan Hızı %0 Gözükme Sorunu

Kneeaxer

Megapat
Daha fazla  
Akradaşlar merhaba. İntel i7 8700'ın yanına almış olduğum bu CPU soğutucusu hakkında bilginize ihtiyacım var. Örneğin PUBG girdiğimde yük altındayken RPM hızı 1400'e kadar çıkıyor ortalama sıcaklık ise 60 derecelerde. Kasadan gelen fan sesi rahatsız edecek düzeyde. Ben fan özelliklerine baktığımda PWM olduğu belirtiliyor fakat HWMonitör'de PWM Fan %0 olarak gözüküyor. Acaba BIOS'da bir ayar mı açmam lazım? Anakartım Gigabyte Z370 HD3P.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yük altında değil şu an ama değerler bu şekilde. PWM %0.

Dosya Ekleri

• sdfsdf.jpg
    sdfsdf.jpg
    74,2 KB · Görüntüleme: 97
O fanda fanın yönünü değiştirince daha stabil çalıştığını fark ettim. Bende de var. Klavuzunda havayı ızgaralardan çekecek şekilde monte ediliyordu. İlk başta o şekilde kurdum ama çok memnun kalmadım. Daha sonra ise dışarıdan gelen soğuk havayı ızgaralara üfleyecek şekilde fanın yönünü değiştirdim. Bu sefer performansı istediğim gibi olsa da kasanın çıkış fanlarına hız eşit olmadığından rüzgar sesi yaptı. O fandan doğrudan çıkışa doğru gelen kasa fanını iptal edip üste aldım ve ses gitti.
Yük altında olmadan şu anda 28-32 arası değişiyor işlemcim. %100 yük altına soktuğumda ise (Stres testi) en yüksek 78 gördüm.
Fanın hızı bios ekranından ayarlanabiliyor. Anakartınızın modeline göre takibi kapatabiliyorsunuz da. Muhtemelen biosunuz fanın ayarını görmüyor olabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı