Dark Freezer X123 Duo 2x120mm fixed RGB fanlı kule tipi soğutucu iade edilmeli mi?

ByCek

Picopat
Daha fazla  
Dark Freezer X123 Duo 2x120mm fixed RGB fanlı kule tipi soğutucu aldım bugün elıme ulastı ıkı fanlı oldugu ıcın yanında ıkı fanın kablolarını teke bırlestıren bırlestırıcı gıbı bir şey gondermısler ama bu bırlestırıcının 1 rınde 4 pın dıgerınde 3 pın var ama fanın pınlerının ikisi de 4 pınlı. Acaba gerı mı ıade etmelıyım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-01-25 saat 13.20.01_00894792.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-25 saat 13.20.01_00894792.jpg
    95,3 KB · Görüntüleme: 31
  • WhatsApp Görsel 2025-01-25 saat 13.19.14_290103eb.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-25 saat 13.19.14_290103eb.jpg
    115,5 KB · Görüntüleme: 31
Dark Freezer X123 Duo 2x120mm fixed RGB fanlı kule tipi soğutucu aldım bugün elıme ulastı ıkı fanlı oldugu ıcın yanında ıkı fanın kablolarını teke bırlestıren bırlestırıcı gıbı bir şey gondermısler ama bu bırlestırıcının 1 rınde 4 pın dıgerınde 3 pın var ama fanın pınlerının ikisi de 4 pınlı. Acaba gerı mı ıade etmelıyım?
Sanki 4 pinliymiş ama kırılıp 3 pin olmuş gibi duruyor. Youtube'da videosu varsa oradan çeviriciyi bir kontrol edin.

Bu video'ya bakacak olursa bu normal bir durum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğutucularda 4. pin çoğunlukla fan kontrol pini olur. Fanlardan biri için sanırım hız kontrol olayı yok ama sadece tahmin bu.

Normal. Eksik olan pin RPM değerini bilgisayara ileten pin. Eksik olsa da sorun olmaz, ayrıca birinde eksik olması lazım zaten. İkisinde de olursa aynı fan yuvasında 2 adet PWM değeri olacağı için karışıklık olabilir diye birini iptal etmiş üretici. (Pek iyi anlatamadım anlayıverin :D)

Bu video'ya bakacak olursa bu normal bir durum:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğutucularda 4. pin çoğunlukla fan kontrol pini olur. Fanlardan biri için sanırım hız kontrol olayı yok ama sadece tahmin bu.

Bu arada videoda 3:48'de yanlış bilgi vermiş, o aparat Intel işlemciler için montaj aparatı ve her durumda anakartın ön tarafına takılıyor :)

Bu arada videoda 3:48'de yanlış bilgi vermiş, o aparat Intel işlemciler için montaj aparatı ve her durumda anakartın ön tarafına takılıyor :)
Kabloya odaklandığım için ne dediğini dinlemedim pek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı