Dark Freezer X94 Mandal sorunu

gondolaendfh

Femtopat
Yakın zamanda bir Dark Freezer X94 aldım FX-8300 işlemcimde kullanmak üzere.

Fan elime geçtiğinde monte edeyim derken fark ettim ki AM3+ uyumlu olmasına rağmen eski fanımın kullandığı fan yatağına uymuyor, X94'ün yanındaki fanlar yatağa yetişmiyor.

İnternette fan yatağı aradım durdum ama hepsi benimkiyle aynı görünüyor, eğer fan yanağındaki mandal tutturma yerleri çok az daha uzun olsaydı rahatlıkla sığardı.

Ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok, piyasadaki diğer fanlar da aynı X94 şeklinde olduğundan hepsi büyük ihtimalle kısa gelecek...

Ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şöyle söyleyeyim. Daha birkaç gün önce Dark Freezer X90 satın aldım. Montesinin zor olduğundan yorumlarda bahsediliyordu. Neyse ürün elime ulaştı baktım ve dedim ki yok olmaz bu uyumlu değil diye. Sonrasında benim eski işlemcimin mandalları ile bununkiler aynı boyda olduğunu gördüm. Olması gerekiyor yani. Sonrasında artık kırılırsa Allah'a emanet diye başladım montesine. Öncelikle sabit ayağını takın. Taktıktan sonra diğer ayağın oraya yetişmeyeceği hissediliyor. Ha tam işte orda fanın diğer hareketli ayağını diğer mandala götürün ve zorlayın, zorlayınca bakıcaksınız ki kaymak gibi kayarak yerine gidiyor. Fanın hareketli ayağı mandala gelince güç vererek bastırın ve tak diye oturacaktır. Zaten bir kere taktıktan sonra cidden böyle miydi diyeceksiniz ve çok kolay olacak. Birde şundan da bashedeyim. Ben önce nasıl takılıyor diye termal macun yenilemeden takmaya çalıştım hani termal macum sürüp heryere bulaştırmayayım diye. Sonunda takmıştım ama çıkartması da zordu baya. Onu da şöyle anlatayım yine o hareketli ayağa aşağı doğru bastırıyorsunuz ve o mandaldan çıkınca sağa doğru bastırıp o ayağı oradan çıkarıyorsunuz sonrasında kendinden çıkıyor zaten. Umarım yapabilirsiniz kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı