Dark Maxima V12 RGB renkler kontrol edilmiyor

Lotusep

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar iyi forumlar.

Anakart: MSI MPG B550 GAMING Plus anakartım var. 3X kasanın orijinal fanı var ve ayrıtten 3X sıvı soğutma fanı var. Toplamda 6X fan var PC'de. Resmini attığım yerdeki Dark RGB kontrolcüsü bulunuyor. Şu an sorum şu bütün RGB'leri ve fan girişlerini bağladıktan sonra sadece kumanda ile kontrol edebiliyorum. Fakat anakart fanları dönmüyor olarak görüyor. Bu Dark RGB kontrolcüsü ile anakartın haberleşmesni sağlamak istiyorum. Fakat ne yaparsam yapayım haberleşmesini sağlayamadım. Galiba anakartta böyle bir özellik olması gerekiyormuş. Benim anakartımda var mı yok mu bilmiyorum. Yani kontrolcünün bütün portlarını kullanarak ve anakartın RAM'leri görmesini sağlayarak otomatik fan ayarı yapmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Çoklayıcı ve anakart arasında bilgi alışverişi yapmasını nasıl sağlayabilirim? Ya da bu olayı anakart destekler mi? Kısaca anakartımın işlemci ve kasa içi fanlarının ayarını otomatik yapmasını istiyorum fakat kontrolcüye bağladığımda anakartım fanların hiçbirini dönmüyor olarak görüyor dönüyor olsa bile anakart bağlantısı olmadı için. Yardımlarınız için teşekkürler. Tam sorunun ismini bilmediğim için kendimce ayrıntı vermeye çalıştım.
Kasa: Dark maxima V12.
Resmi eklemeyi unutmuşum.

Dosya Ekleri

• 624E6900-A410-4701-8BD6-24DCB2E78AD4.jpeg
    624E6900-A410-4701-8BD6-24DCB2E78AD4.jpeg
    183 KB · Görüntüleme: 76
Hocam, sizin problem kontrolcüden. Bazı modellerde anakart ile bağlantı olmuyor. Sizdeki de böyle bir model. Anakart ile bağlantılı olanlarda ise fan ve RGB/ARGB için anakart portlarına bağlantı kablosu oluyor. Kumandadan MB tuşuna basarak kontrolü anakarta veriyorlar.

Hocam, sizin problem kontrolcüden. Bazı modellerde anakart ile bağlantı olmuyor. Sizdeki de böyle bir model. Anakart ile bağlantılı olanlarda ise fan ve RGB/ARGB için anakart portlarına bağlantı kablosu oluyor. Kumandadan MB tuşuna basarak kontrolü anakarta veriyorlar.

Fakat kumandasında m/b Sync özelliği var. Demek ki içinde var ki eklemişler. Benim sorum bütün fanları ve RGB'leri kontrolcüden çalıştırırken nasıl anakart bağlantısı yapacağım.

Dediğim gibi fan ve LED girişlerine de bağlı olması gerekir. Bunun için kabloları varsa bağlantı yapılması gerekir.

Fakat kumandasında m/b Sync özelliği var. Demek ki içinde var ki eklemişler. Benim sorum bütün fanları ve RGB'leri kontrolcüden çalıştırırken nasıl anakart bağlantısı yapacağım.
Dediğim gibi fan ve LED girişlerine de bağlı olması gerekir. Bunun için kabloları varsa bağlantı yapılması gerekir.

Elimde kablolar var. Biraz daha açıklayıcı yardımcı olabilir veya bu bağlantıyı yapabileceğim ya da öğrenebileceğim bir kanal öneriniz varsa bakabilirim. ya da belki siz yardımcı olmak istersiniz boş zamanınızda.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 56
Anladım hocam. MSI anakart için RGB portu JRGB, ARGB portu ise JRainbow olarak geçer. Fanlar için ise dediğim gibi bir kablo üniteden çıkıp anakartın fan girişine gelir.

Anladım hocam. MSI anakart için RGB portu JRGB, ARGB portu ise JRAINBOW olarak geçer. Fanlar için ise dediğim gibi bir kablo üniteden çıkıp anakartın fan girişine gelir.

Bu konuyu daha detaylı anlayabileceğim bir kaynak var mı veya ne yazarak bulabilirim. Dediğinize göre hem RGB'lerin olduğu taraftan bir kablo anakarta ve diğer güç verdiği taraftan bir adet ankarta takacağım.
Mesela kasanın içinden böyle bir ara kablo çıktı

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    139,5 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı