Merhabalar, Dark Maxima V20 kasaya sahibim. Bu kasada bulunan 3 adet 3 pinli fan kasanın kendi fan kontrolcüsüne bağlı ve BIOS'dan PWM seçeneğini seçtiğimde fan hızlarını kontrol edebiliyorum. Bu kontrolcü anakartta 1 adet bulunan CHA_FAN portuna bağlı. LS520 sıvı soğutmanın 4 pinlik soketini kontrolcüye taktığım zaman fanlarının hızını kontrol edemiyorum ve en yüksek hızda çalışıyorlar. Sıvı soğutmayı anakarttaki CHA_FAN portuna bağladığım zaman fan hızını kontrol edebiliyorum ama bu sefer de diğer fanların hızını kontrol edemiyorum. Sonuç olarak 1 adet olan CHA_FAN portunu 2 adet yapmam gerekiyor. Nasıl bir çoklayıcı kullanarak bütün fanların hızını kontrol edebilirim?
Not: Sıvı soğutmanın ve kontrolcünün soketleri 4 pinli ancak sadece 2 pinine kablo bağlı. Fanlar gücü anakart üzerinden almadıkları için bu şekilde olduğunu tahmin ediyorum.
Not: Sıvı soğutmanın ve kontrolcünün soketleri 4 pinli ancak sadece 2 pinine kablo bağlı. Fanlar gücü anakart üzerinden almadıkları için bu şekilde olduğunu tahmin ediyorum.