Dark Souls 1 iade edilmeli mi?

668214

Hectopat
Merhaba. Dark Souls 1'de köprüde bir boss var. O boss da takılı kaldım. Bir tane vurunca köprüden düşüyorum. Iade etmek de istemiyorum. Save point bulamadığım için aynı canavarları defalarca kesiyorum ve başka gitmak için yol bulamıyorum. Sizce iade etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir Souls oyununda grind gerekli değil, yorumlara bakma grind'a falan gerek yok. Sadece alışman lazım, ek olarak okçu iskeletlerin olduğu yere çıkıp o bossu oraya kadar getirip kafasına inebilirsin. Bunu yapman %40 canını falan alıyor zaten tek seferde.

Hiçbir Souls oyununda grind gerekli değil, yorumlara bakma grind'a falan gerek yok. Sadece alışman lazım, ek olarak okçu iskeletlerin olduğu yere çıkıp o bossu oraya kadar getirip kafasına inebilirsin. Bunu yapman %40 canını falan alıyor zaten tek seferde.
He kanka aynen kasmadan 10 level dexterity strength ile bossu kesersin aynen. Grind gerekli değilmiş ben boşuna vigor kasmışım 5 saat o zaman ya asylum demon’ı almak için. Oyunun temeli RPG yani etrafındaki düşmanları kesip kasılarak ilerlenen bir oyun türü diğer tüm RPG’lerde olduğu gibi. Grind yapmadan bi halt edemezsin hiçbir souls oyununda. Sekiro hariç.

He kanka aynen kasmadan 10 level dexterity strength ile bossu kesersin aynen. Grind gerekli değilmiş ben boşuna vigor kasmışım 5 saat o zaman ya asylum demon’ı almak için. Oyunun temeli RPG yani etrafındaki düşmanları kesip kasılarak ilerlenen bir oyun türü diğer tüm RPG’lerde olduğu gibi. Grind yapmadan bi halt edemezsin hiçbir souls oyununda. Sekiro hariç.
Grind ile oyunun genel akışında ilerlemek aynı şey değildir. Grind kelimesinin anlamını öğrenmeni tavsiye ederim. Oyunda ilerlerken karşına çıkan içerikleri tüketmek oyundaki bossları kesmen için fazlasıyla yeterli. Oturup bir bölge belirleyip o bölgede saatlerce aynı düşmanları keserek ruh kasmana gerek yok, bunu yapmadan rahatlıkla bitirilebilir oyun.

Bunu yaparsan daha kolay olur bu tamamen tercih meselesi, ama oyun buna zorluyor mu? Kesinlikle hayır.

Grind ile oyunun genel akışında ilerlemek aynı şey değildir. Grind kelimesinin anlamını öğrenmeni tavsiye ederim. Oyunda ilerlerken karşına çıkan içerikleri tüketmek oyundaki bossları kesmen için fazlasıyla yeterli. Oturup bir bölge belirleyip o bölgede saatlerce aynı düşmanları keserek ruh kasmana gerek yok, bunu yapmadan rahatlıkla bitirilebilir oyun.

Bunu yaparsan daha kolay olur bu tamamen tercih meselesi, ama oyun buna zorluyor mu? Kesinlikle hayır.
Evet zorluyor. Senin dediğin gibi yaparak oyunun sadece bir yerine kadar gelebilirsin. Speedrun yapanlar bile oyunun bir kısmında kenarda köşede item kovalıyor kasılmak için; bloodborne’daki kan yankıları gibi, echoe elde etmek için. Sadece 1-2 saat böyle ilerleyebilirsin ama bir sonraki boss için yine grind yapman lazım. Hiç kasılmadan oyunu bitirmen imkansız ve grind sadece bir bölgede tıkılı kalıp düşman kesmek değildir bunu da doğru öğrenmeni ben tavsiye ediyorum. Bana bir şey tavsiye edecek en son kişisin DS1-2-3’te 150+ Bloodborne’da 80+, Elden Ring’de 90+ saatim var ve şunu diyebilirim ki Grind oyunun belirli kısımlarında ki bu kısımlar bi 70%i oluşturuyor, kesinlikle gereklidir. Anlamak istemediğin şey türün teması bu. RPG adı geçen bir oyunda bunlar temelde farklı konseptlerde vardır zaten bir yerde bir düşman topluluğu kesip levelini arttırmalısın ki bir sonraki belirsiz düşmana hazırlıklı olasın. AC: Origins sonrası tüm AC’ler, neredeyse tüm J-RPG’ler, Elder Scrolls serisi, Fallout’lar bu sistemi kendi konseptleriyle uygulayan serilere örnek. Oyunun temelinde olan bir sistemi yapmaya gerek yok demek kolaya kaçıp kendini kandırmaktan başka bir şey değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı