Dark Souls 1 iade edilmeli mi?

Evet zorluyor. Senin dediğin gibi yaparak oyunun sadece bir yerine kadar gelebilirsin. Speedrun yapanlar bile oyunun bir kısmında kenarda köşede item kovalıyor kasılmak için; bloodborne’daki kan yankıları gibi, echoe elde etmek için. Sadece 1-2 saat böyle ilerleyebilirsin ama bir sonraki boss için yine grind yapman lazım. Hiç kasılmadan oyunu bitirmen imkansız ve grind sadece bir bölgede tıkılı kalıp düşman kesmek değildir bunu da doğru öğrenmeni ben tavsiye ediyorum. Bana bir şey tavsiye edecek en son kişisin DS1-2-3’te 150+ Bloodborne’da 80+, Elden Ring’de 90+ saatim var ve şunu diyebilirim ki Grind oyunun belirli kısımlarında ki bu kısımlar bi 70%i oluşturuyor, kesinlikle gereklidir. Anlamak istemediğin şey türün teması bu. RPG adı geçen bir oyunda bunlar temelde farklı konseptlerde vardır zaten bir yerde bir düşman topluluğu kesip levelini arttırmalısın ki bir sonraki belirsiz düşmana hazırlıklı olasın. AC: Origins sonrası tüm AC’ler, neredeyse tüm J-RPG’ler, Elder Scrolls serisi, Fallout’lar bu sistemi kendi konseptleriyle uygulayan serilere örnek. Oyunun temelinde olan bir sistemi yapmaya gerek yok demek kolaya kaçıp kendini kandırmaktan başka bir şey değildir.
Dostum sen iyi misin? Bir de imkansız diyorsun, Elden Ring'i sıfır grind ile 20 kez, Dark Souls 3'ü sıfır grind ile 18 kez bitirmiş adamım ben ne grind'ından bahsediyorsun? Grind senin bildiğin gibi bir şey değil. Grind'ın anlamını bildiğinden bile şüpheliyim. Souls oyunları özünde zor oyunlar sen bunu grind'a zorluyor diye algılayabilirsin ama hayır grind'a falan zorlamıyor.

Oyun zor olmayı hedefliyor zaten, Dark Souls 2'de grind'ı engellemek için engel getirilmişti hatta :D Aynı düşmanı belirli bir kez kestikten sonra bir daha doğmuyordu Dark Souls 2'deki düşmanlar.

Tekrar ediyorum grind senin sandığın gibi bir şey değil, oyunun içeriğini tüketmek, yan görev peşinde koşmak grind değildir. Grind aynı yerde aynı düşmanları saatlerce kez keserek kasılmaya çalışmaktır ve Souls oyunları da Elden Ring de oyuncudan bunu talep etmiyor, oyuncu isterse yapabilir ama buna da engel olmuyor.

Dostum sen iyi misin? Bir de imkansız diyorsun, Elden Ring'i sıfır grind ile 20 kez, Dark Souls 3'ü sıfır grind ile 18 kez bitirmiş adamım ben ne grind'ından bahsediyorsun? Grind senin bildiğin gibi bir şey değil. Grind'ın anlamını bildiğinden bile şüpheliyim. Souls oyunları özünde zor oyunlar sen bunu grind'a zorluyor diye algılayabilirsin ama hayır grind'a falan zorlamıyor.

Oyun zor olmayı hedefliyor zaten, Dark Souls 2'de grind'ı engellemek için engel getirilmişti hatta :D Aynı düşmanı belirli bir kez kestikten sonra bir daha doğmuyordu Dark Souls 2'deki düşmanlar.

Tekrar ediyorum grind senin sandığın gibi bir şey değil, oyunun içeriğini tüketmek, yan görev peşinde koşmak grind değildir. Grind aynı yerde aynı düşmanları saatlerce kez keserek kasılmaya çalışmaktır ve Souls oyunları da Elden Ring oyunları da oyuncudan bunu talep etmiyor, oyuncu isterse yapabilir ama buna da engel olmuyor.
Tamam ya “Elden Ring’i 20 DS3’ü 18 kere bitirdim”de patladım gerisini okumaya gerek duymuyorum iyi günler.

@668214 YT’den tutorial izleyebilirsin anlamadıysan ya da gameplay falan. Çok da zor değil bir süre sonra keyif almaya başlıyorsun oyundan ve yeni başlayan biri için DS3 önerirdim ama almışsın oyunu oyna iyidir.

Tamam ya “Elden Ring’i 20 DS3’ü 18 kere bitirdim”de patladım gerisini okumaya gerek duymuyorum iyi günler.
Okusan bir şeyler öğrenirdin zaten ama senin öyle bir derdin yok :D

Grind yapmanı kesinlikle tavsiye etmem konu sahibi dostum, eğer bir oyuncu Dark Souls'larda grind yapıyorsa oyunu yanlış oynuyor demektir. Dark Souls grind gerektiren bir oyun hiç değil, istediğin silahı düşürebilmek için farming yapabilirsin ama grind gerekli değil. Oyunun sunduğu ruh sayısı ve eşyaları oyunu bitirebilmek için fazlasıyla yeterli.

Kaldı ki Taurus Demon oyunun ilk bosslarından biri yani onun için bile grind yapacaksan işin çok zor :D

Arkadaşım sen oyunu oynamadın herhalde aslyum demon öncesi grind yapılmıyor. 2.cisi ise ben o zaman nasıl oyunu 10 defa hiç grind yapmadan bitirdim? Alıyorum bksimi çata çuta tüm düşmanlar ölüyor zaten oyun sana güçlü bir sürü silah sunuyor onları al geç yani.

He kanka aynen kasmadan 10 level dexterity strength ile bossu kesersin aynen. Grind gerekli değilmiş ben boşuna Vigor kasmışım 5 saat o zaman ya asylum Demon'ı almak için. Oyunun temeli RPG yani etrafındaki düşmanları kesip kasılarak ilerlenen bir oyun türü diğer tüm RPG'lerde olduğu gibi. Grind yapmadan bir halt edemezsin hiçbir souls oyununda. Sekiro hariç.

Okusan bir şeyler öğrenirdin zaten ama senin öyle bir derdin yok :D

Grind yapmanı kesinlikle tavsiye etmem konu sahibi dostum, eğer bir oyuncu Dark Souls'larda grind yapıyorsa oyunu yanlış oynuyor demektir. Dark Souls grind gerektiren bir oyun hiç değil, istediğin silahı düşürebilmek için farming yapabilirsin ama grind gerekli değil. Oyunun sunduğu ruh sayısı ve eşyaları oyunu bitirebilmek için fazlasıyla yeterli.

Kaldı ki taurus demon oyunun ilk bosslarından biri yani onun için bile grind yapacaksan işin çok zor :D

Taurus demon öncesi oyun sana elektrikli resin ve zweihander veriyor zaten bunları kullanarak bossa tek atıyorsun pa ile.

Arkadaşım sen oyunu oynamadın herhalde aslyum demon öncesi grind yapılmıyor. 2.cisi ise ben o zaman nasıl oyunu 10 defa hiç grind yapmadan bitirdim? Alıyorum bksimi çata çuta tüm düşmanlar ölüyor zaten oyun sana güçlü bir sürü silah sunuyor onları al geç yani.

Taurus demon öncesi oyun sana elektrikli resin ve zweihander veriyor zaten bunları kullanarak bossa tek atıyorsun pa ile.
Ya yazmak istemiyorum ama çok bir şey biliyormuş gibi konuşuyorsunuz ikinizden de muhtemelen çok oynadım oyunu. Asylum demon öncesi grind yapılmıyormuş? Öyle miymiş kanka? Sen sınıf falan da bilmiyorsun galiba. Cleric ile kasılmak için çok uzun süre binocular aradım çünkü cleric’in gelişmesi için binocular manyak önemli bir item ve hayır başlangıç için hiç de oyuncu dostu aletler vermiyor oyun. Bu sınıfta oyunu oynadığım için öyle yazmıştım uzun uzun kasıldım diye. Sonra o kadar da kasılması gereken bir boss değilmiş ama bir pyromancer kadar da rahat oynayamazdım oyunu. Hadi ikinize ödev mesajımdaki anlamadığınız terimleri google’layıp bakın bakalım ne diyormuşum acaba? Bir de hala grind olmadan gidileceğini savunuyorlar vallahi lafım yok artık hadi asylum’a yukarıdan hasar verdin geçtin sonra ne yapacaksın? Gerçekten yoruluyorum şu forumda daha da yazmıyorum hadi iyi günler.

Ya yazmak istemiyorum ama çok bir şey biliyormuş gibi konuşuyorsunuz ikinizden de muhtemelen çok oynadım oyunu. Asylum demon öncesi grind yapılmıyormuş? Öyle miymiş kanka? Sen sınıf falan da bilmiyorsun galiba. Cleric ile kasılmak için çok uzun süre binocular aradım çünkü cleric’in gelişmesi için binocular manyak önemli bir item ve hayır başlangıç için hiç de oyuncu dostu aletler vermiyor oyun. Bu sınıfta oyunu oynadığım için öyle yazmıştım uzun uzun kasıldım diye. Sonra o kadar da kasılması gereken bir boss değilmiş ama bir pyromancer kadar da rahat oynayamazdım oyunu. Hadi ikinize ödev mesajımdaki anlamadığınız terimleri google’layıp bakın bakalım ne diyormuşum acaba? Bir de hala grind olmadan gidileceğini savunuyorlar vallahi lafım yok artık hadi asylum’a yukarıdan hasar verdin geçtin sonra ne yapacaksın? Gerçekten yoruluyorum şu forumda daha da yazmıyorum hadi iyi günler.
Üzülme dostum, sendeki problem Türkiye'deki birçok insanda var. En çok ben biliyorum sendromu diye adlandırdım ben bu hastalığı, bana göre bildiğin hastalık çünkü sizdeki bu psikoloji. Hangi Dark Souls veteranına sorarsan sor grind yapan bir oyuncunun oyunu yanlış oynadığını söylerler. Tekrar söylüyorum sen grind'ın anlamını dahi bilmiyorsun.

Grind ile farming arasında bile fark varken oyunlarda önüne çıkan her yaratığı grind sanman çok komik. Tekrar ediyorum, grind aynı yerlerde aynı düşmanları saatlerce kez kesmektir, senin istediğin bir silahın bir düşmandan düşme olasılığı varsa bu da farming'dir grind değil.

Souls oyunlarının grind için zorlamadığının canlı kanlı kanıtıyız bizler, madem grind gerekliydi biz nasıl grind yapmadan bitirdik? İmkansız diye diretiyorsun bir de peki ben yalan mı söylüyorum? Oyunun ana rotasında çıkan düşmanlar, oyunun o düşmanlardan sana verdiği ruhlar oyunu rahatlıkla bitirebilmene yetiyor oturup aynı yerde aynı düşmanları saatlerce kez kesmene ihtiyaç yok.

Ayrıca muhtemelen bahsettiğin boss Taurus Demon, Asylum Demon değil. Asylum Demon oyunun ilk bossu dostum. Ona karşı bile grind yapma ihtiyacı duyuyorsan bu tamamen senin yeteneğinle ilgili bir sorundur, oyunla ilgili değil.

Ya yazmak istemiyorum ama çok bir şey biliyormuş gibi konuşuyorsunuz ikinizden de muhtemelen çok oynadım oyunu. Asylum demon öncesi grind yapılmıyormuş? Öyle miymiş kanka? Sen sınıf falan da bilmiyorsun galiba. Cleric ile kasılmak için çok uzun süre binocular aradım çünkü Cleric'in gelişmesi için binocular manyak önemli bir item ve hayır başlangıç için hiç de oyuncu dostu aletler vermiyor oyun. Bu sınıfta oyunu oynadığım için öyle yazmıştım uzun uzun kasıldım diye. Sonra o kadar da kasılması gereken bir boss değilmiş ama bir pyromancer kadar da rahat oynayamazdım oyunu. Hadi ikinize ödev mesajımdaki anlamadığınız terimleri Google'layıp bakın bakalım ne diyormuşum acaba? Bir de hala grind olmadan gidileceğini savunuyorlar vallahi lafım yok artık hadi Asylum'a yukarıdan hasar verdin geçtin sonra ne yapacaksın? Gerçekten yoruluyorum şu forumda daha da yazmıyorum hadi iyi günler.

Yahu arkadaşım aslyum demon öncesi level atlayamıyorsun firelink shrine bölgesinde açılıyor level atlama taurus demondan bahsediyorsun herhalde ayrıca sınıfını bilmediğin bir sınıf seçmen gayet senin sorunun ayrıyeten binoculars dediğin item firelink shrine bölgesinde zweihanderın hemen sağında bulunan bir item. Gravelord sword alabilirsin en başta catacombsa inip mesela. Gayet de oyunun başı için op bir silah aynı şekilde Black Knight sword oyun başı için çok op bir silah oyunu bitirirsin.

Yahu arkadaşım aslyum demon öncesi level atlayamıyorsun firelink shrine bölgesinde açılıyor level atlama taurus demondan bahsediyorsun herhalde ayrıca sınıfını bilmediğin bir sınıf seçmen gayet senin sorunun ayrıyeten binoculars dediğin item firelink shrine bölgesinde zweihanderın hemen sağında bulunan bir item. Gravelord sword alabilirsin en başta catacombsa inip mesela. Gayet de oyunun başı için op bir silah aynı şekilde Black Knight sword oyun başı için çok op bir silah oyunu bitirirsin.

Kanıtlar:

1689627128149.png

1689627162263.png

Okçuların olduğu merdivenden çıkıp plunge attack yap. Tekrar yukarı çıkarken de hit yersen yukarıda estus iç. Fakat oyalanırsan üste atlar. Reçine sürmeden en kötü bir 5 6 defa atlaman gerekiyor. Bir de şu level atlanmayan yerde grind arkadaşı takma. Ben oyunu ilk bitirdiğimde DLC dahil tüm bosslari + yaratıkları kestim oyun sonu 90 leveldim. Sonraki oynayışlarımda oyunu 50 ile 60 level arasında bitirdim. Grinddan çok ezber ve kas hafızası istiyor. Tabii + basma malzemenin yoksa grind yap ya da bakmadığın yerlere, açmadığın sandıklara bak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı