Dark Souls 2 psikolojimi bozdu

Hocam o konuda çokta fark etmiyor açıkçası. 3. oyundan da başlayan tanıdıklarım oldu veya benim gibi 2'den başlayanlarda yani çokta önemi yok bence.

Önemi şöyle var: Yüzeysel bir lore bilgisi bile insanın duygusal olarak etkilenmesine yardımcı oluyor. Mesela 1. oyundaki Anor Londo'yu düşün. İlk defa oynayanlar olarak ne anılarımız oldu bizim o haritada. Sonra 3. oyunda o mekan ile tekrar karşılaşmak beni duygusal olarak çokça etkilemişti. O nostaljiyi sana tarif dahi edemem... Bir diğer örnek ise 1. oyundaki son boss ile 3. oyundaki son boss müzikleri. O ilk fazı geçtikten sonraki müzik değişimi, oyun serisini kronolojik sırayla oynayan benim gibiler için tarifi zor hisler yaşatıyor. Bu örnekler oyun deneyimini arttıran özellikleri içeren örnekler. Eğer oyunları oynarken duygusal deneyimleri önemsemiyorsanız tabi ki 3. oyundan başlayabilirsiniz seriye.

Önemi şöyle var: Yüzeysel bir lore bilgisi bile insanın duygusal olarak etkilenmesine yardımcı oluyor. Mesela 1. oyundaki Anor Londo'yu düşün. İlk defa oynayanlar olarak ne anılarımız oldu bizim o haritada. Sonra 3. oyunda o mekan ile tekrar karşılaşmak beni duygusal olarak çokça etkilemişti. O nostaljiyi sana tarif dahi edemem... Bir diğer örnek ise 1. oyundaki son boss ile 3. oyundaki son boss müzikleri. O ilk fazı geçtikten sonraki müzik değişimi, oyun serisini kronolojik sırayla oynayan benim gibiler için tarifi zor hisler yaşatıyor. Bu örnekler oyun deneyimini arttıran özellikleri içeren örnekler. Eğer oyunları oynarken duygusal deneyimleri önemsemiyorsanız tabi ki 3. oyundan başlayabilirsiniz seriye.
Hocam aslında evet bu dedikleriniz bence de önemli ama ne yazık ki arkadaş artık başlamış ve bitirme noktasında. Yani oyunlarında ucuz olmadığını düşününce insanların 2. oyundan başlaması bana normal geliyor. Ama evet ilk kez dark souls 3'te görünce insan gerçekten değişik hissediyor ve eski haline göre daha küçük falan olması beni hayal kırıklığına uğratmıştı dark souls 3'de. Şarkı olayını hatırlıyorum ilk duyduğumda şaşırmıştım hiç beklemiyordum.

Hocam aslında evet bu dedikleriniz bence de önemli ama ne yazık ki arkadaş artık başlamış ve bitirme noktasında.

2. oyunun 1 ve 3 ile alakası olmadığını düşünürsek aslında çok da bir kaybı yok. Kaldı ki mekaniksel açıdan 1 ve 2. oyun arasında bayağı fark var. Oynanış sistemlerinde de ufak farklılıklar var. Yine de çok da bir kaybı yok açıkçası. Eğer 1. oyunu oynamak isterse bir downgrade etkisi hissedecektir. Bu etki 3. oyundan sonra 1. oyunu oynayanlarda da yüksek oranda oluyor.

2. oyunun 1 ve 3 ile alakası olmadığını düşünürsek aslında çok da bir kaybı yok. Kaldı ki mekaniksel açıdan 1 ve 2. oyun arasında bayağı fark var. Oynanış sistemlerinde de ufak farklılıklar var. Yine de çok da bir kaybı yok açıkçası. Eğer 1. oyunu oynamak isterse bir downgrade etkisi hissedecektir. Bu etki 3. oyundan sonra 1. oyunu oynayanlarda da yüksek oranda oluyor.
Hocam yazın ben bütün seriyi oynadım ve şunu söyleyebilirim ki dark souls 2'nin oynayışı kesinlikle 1. oyunda daha iyi. Özellikle dark souls 2'nin power stance mekaniği ve bazı silahların parry tuşuna basınca yaptıkları özel saldırılar veya buff'lar çok iyi oluyor. Bence dark souls 1 artık oynanacak bir oyun değil en azından ben tekrardan oynamayı düşünmem bana artık sıkıcı geliyor. (Seriyi ilk kez oynayan birinin oynamasını tavsiye ederim ama tekrar oynanılabilir olduğunu pekte düşünmüyorum.)

98 saatte temel mekanikleri çözmüş olman lazım çoktan. Hala oyunun mantığını anlamamış olma ihtimaliniz sıfıra yakın. Karşınıza çıkan düşmanların hareket şemasını ezberleyip kesmelisiniz. 2 mouse kıracak bir zorluğu yok oyunun. 10 saatten sonra zor bir oyun gibi olmaya devam ediyor ama delirtmiyor.

Evet sen bahsettiğin kişilerden değil, oyunu anlayamamış birisin. Ben tüm souls oyunlarını oynadım ve bahsettiğin kişi değilim😀
Ya arkadaş neden herkes linç atmış ben oyuna bir laf atmadım sadece zorluğuyla alakalı bir mizah yaptım şu kadar ciddi bir insan olmayın ya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı