Dark Souls hikaye olarak oynama sırası nedir?

Katılım
28 Haziran 2017
Mesajlar
261
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dark Souls serisine başlamayı düşünüyorum. Çok oyun oynayan biri değilim ama oynadığım oyunlarda en ince detaylara kadar her şeyi okur oyunu ve hikayesini ince detaylarıyla anlamaya çalışırım. Witcher 3 gibi. Dark Souls serisinde de gelecekten hikaye anlamında spoiler yemek istemiyorum. Hikayesiyle ilgileniyorum. Bu yüzden seriye hangi oyunla başlamam ve hangi oyun ile devam etmem gerek?
 
Benim bildiğim bu oyunda hikaye yok gibi ben direk Dark Souls 3 almıştım ama oyun hakkında bilgim fazla yok onu belirteyim videolardan izlediğim kadarıyla yoktu.
 
Dark Souls serisinin arka planda zengin bir lore'u var fakat hikaye anlatımı neredeyse yok desem abartmış olmam. Tüm oyunların özü sönmekte olan ateşi yeniden yakacak birinin ortaya çıkması, yani biz. İlk oyunda Chosen Undead, ikinci oyunda Bearer of the Curse, üçüncü oyunda ise Ashen One olarak hitap edilir karakterimize. Üç oyunun özü aynı olsa da hikayeler farklı, fakat bu hikayeler arasında güçlü bir bağ yok. Benzer mekanlar, benzer karakterler ve hatta tüm oyunlarda sabit olan karakterler dahi var ama oyunu oynama sıranın bir önemi yok diyebilirim. İstediğin sırada oynayabilirsin ama ben 1-2-3 şeklinde gitmeni öneririm. Bu şekilde oynanışın nasıl geliştiğini, değiştiğini daha net şekilde görebilirsin.

Hikaye konusunda da dediğim gibi zengin lore'a rağmen sana hiçbir detayı vermeyen bir anlatısı var tüm serinin. Hikaye konusunda youtube videolarına ve oyunun wikisine başvuracaksın her şekilde.
 

Geri
Yukarı