Dark Web ya da Deep Web'e girmek suç mu?

"Heçkır" kokusu alıyorum...
Genelde yasa dışı amaçla kullanılan bir katman. Suç.
 
Yanlış bilgilendirme yapmak istemem ama yasak olarak geçiyor. Herhangi bir işlem yapacaksanız ki neredeyse hepsi kötü amaçlı oluyor. Onlar suç.
 
Deep Web ile Dark Web farklı şeyler. Sizin herkese açık olarak paylaşmadığınız videolarınız da Deep Web'in parçasıdır. Uyuşturucu, silah, insan kaçakçılığı ve tecavüze varan pornografik içerikler suç teşkil edebilir. Girmenizin de bir manası yok. Dolandırılır ya da en iyi ihtimalle sisteminize virüs bulaştırılır çıkarsınız.
 
Deep web ile dark web farklı şeyler. Sizin herkese açık olarak paylaşmadığınız videolarınız da deep web'in parçasıdır. Uyuşturucu, silah, hackerlık hizmeti satan gibi yerler suç teşkil eder. Girmenizin de bir manası yok. Dolandırılır ya da en iyi ihtimalle sisteminize virüs bulaştırılır çıkarsınız.
Deep/Dark Webe giremezsiniz, zira zaten içindesiniz. Bunu dairelerin içindeki başka daireler olarak düşünebilirsiniz. Siz en içerideki daire de bulunuyorsunuz ancak TOR Browser gibi bir tarayıcı olmadan diğer dairelere geçiş yapamıyorsunuz.

Suç kısmına gelirsek. Hayır, bu bir suç değildir. Ta ki siz siber suç sayılan şeylere bulaşana kadar. Tabi işin bir de şöyle bir boyutu var ki tıkladığınız herhangi bir link ile bilgisayarınızı bu siber suçların işlenmesi için bir araç haline getirebilirsiniz.
 
Deep/Dark Web'e giremezsiniz, zira zaten içindesiniz. Bunu dairelerin içindeki başka daireler olarak düşünebilirsiniz. Siz en içerideki dairede bulunuyorsunuz ancak TOR Browser gibi bir tarayıcı olmadan diğer dairelere geçiş yapamıyorsunuz.
Komşularımla aynı binada olduğum zaman onların evinde olmuş olmuyorum. Felsefi yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı