Dark Web'e girmeden önce hangi önlemler alınmalı?

Merhaba. Dark Web'e gireceğim. Önce ne yapmam lazım? Mesela Kaspersky gibi bir şey lazım mı? Kamerayı kapatmalı mıyım?
Kamerayı mamerayı mutlaka kapatın. Kaspersky gibi başarılı antivirüsler bulundurun. Tor Browser ile erişim sağlayın. Bu arada Dark Web'e erişim kanunen suç değildir. Ancak yanlışlıkla terör örgütleriyle iletişime geçip başınıza bela alabilirsiniz.
 
Red room olayı mı?
Kafa kesmeler, işkence görüntüleri, trafik kazası sonrası görüntüler, intihar edenler gibi şeyler. Psikolojiniz kaldırmazsa kurcalamayın öyle siteleri. Ben 38 yaşındayım. Belli bir olgunluğum, hayat tecrübem var. Küçük yaştakiler meraklı olmasın böyle şeylere.
 
-Kamerayı sökün. Sökülemiyorsa görünmenizi engelleyecek şekilde bir şeyler yapıştırın.
-Mikrofonu sökün. Sökülemiyorsa aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmayı deneyin.
-Tor browser büyük ölçüde gizliliğinizi sağlar. Fakat siz yine de izlenmenizi zorlaştıracak önlemler alın. Bu konuda internetten bilgi edinebilirsiniz.
-Bilgisayarda kayıtlı kredi kartı bilgilerini, kimlik bilgilerinizi, sosyal medya şifrelerinizi bulundurmayın. Deep webde tecrübe sahibi değilsiniz verilerinizin çalınma ihtimalinin bulunduğunu, fotoğraflarınızın ve videolarınızın başkalarının eline geçebileceğini unutmayın.
-Ek bir önlem olarak GPS lokasyon değiştirici kullanabilirsiniz.
-Hiçbir yere orijinal e-mailiniz veya diğer hesaplarda kullandığınız şifrenizle kayıt olmayın veya giriş yapmayın. Sadece oraya özel oluşturduğunuz mail ve şifreleri kullanın.
-Bilgisayarınızda Whatsapp Web veya Telegram Web gibi uygulamalarda hesabınızı açık bırakmayın. Çıkış yapın. Mesajlaşmalarınız ve telefon numaranız başkalarının eline geçebilir.

Kısacası bilgisayarı internet kafedeki ortak bir bilgisayar gibi kullanmalısınız. Farkında olmadan bilgisayarınızı başkasının kontrolüne geçirebilirsiniz.

Tüm söylediklerim paranoyakça gelebilir fakat yakın bir arkadaşım deep webde gezinirken bilgisayarının kamerasından anlık olarak çekilen bir görüntüsü video olarak kendisine gönderildi. Güvenliğiniz önemli. Deep web fazlasıyla hacker içeriyor.
 

Geri
Yukarı