Dark X120 soğutucu belleklere baskı yapıyor

Kartos3

Kilopat
Makaleler
2
Dark X120 soğutucum belleklere baskı uyguluyor. Bir sorun olur mu?

20240116_005644.jpg

20240116_005650.jpg

Pek baskı görmüyorum fakat uzun süre böyle kalırsa sorun olmayacağının garantisi yok. Fana baskı uyguladınız değil mi? Yani tam oturtabildiniz mi yerine, onu kontrol edin.

Daha önce böyle bir konu görmüştğm belki yanlı takmışsınızdır? Doğru olduğundan emin misiniz?

Tekrardan bakayım hocam.

Fotoğraftan anlamak pek mümkün değil. Baskının çok olduğunu düşünüyorsanız fani yukarı kaldırabilirsiniz.

Fanı yukarı kaldırınca kasayı yapatamıyorum maalesef.

Pek baskı görmüyorum fakat uzun süre böyle kalırsa sorun olmayacağının garantisi yok. Fana baskı uyguladınız değil mi? Yani tam oturtabildiniz mi yerine, onu kontrol edin.

Evet, fana ve soğutucunun kendisine baskı uyguladım. Tam oturdu ama soldaki belleği bayağı ittiriyor fan.

Fotoğrafta bir sıkıntı göremedim ben. Bellekte herhangi bir egilme veya kasma görünmüyor. Fan en aşağıdan biraz değiyorsa da çok fazla sıkıntı olacak bir durum gibi gelmedi bana. Belleklerin ikisi de olması gerektiği gibi düz şekilde duruyor.

Çok fazla baskı yaptığını düşünüyorsanız soğutucunun sol tarafına takarak kullanmayı deneyin (Fan akış yönünü ayarlayarak). Benim kule tipi soğutucum da bu şekilde tam bitişik fakat çok baskı yapmıyor.

Fotoğrafta bir sıkıntı göremedim ben. Bellekte herhangi bir egilme veya kasma görünmüyor. Fan en aşağıdan biraz değiyorsa da çok fazla sıkıntı olacak bir durum gibi gelmedi bana. Belleklerin ikisi de olması gerektiği gibi düz şekilde duruyor.

Fan normalde takılmıyor. RAM'i sağa ittirip yer açınca takabiliyorum ancak. Tek endişem RAM'lere bir şey olur mu?

20240116_140445.jpg

Bu da takmadan önceki hali.

20240116_140355.jpg

Çok fazla baskı yaptığını düşünüyorsanız soğutucunun sol tarafına takarak kullanmayı deneyin (fan akış yönünü ayarlayarak). Benim kule tipi soğutucum da bu şekilde tam bitişik fakat çok baskı yapmıyor.

Fan akışını ayarlamadan takarsam sorun olur mu? RAM'lere bir şey olmasını istemiyorum çünkü. Kasan da eski olduğu için düzgün hava akışım yok.

Fan normalde takılmıyor. RAM'i sağa ittirip yer açınca takabiliyorum ancak. Tek endişem RAM'lere bir şey olur mu?

Eki Görüntüle 2086162

Bu da takmadan önceki hali.

Eki Görüntüle 2086163

Fan akışını ayarlamadan takarsam sorun olur mu? RAM'lere bir şey olmasını istemiyorum çünkü. Kasan da eski olduğu için düzgün hava akışım yok.

Eğer dediğim gibi soğutucunun sol tarafına yani kasa arka egzoz fanı tarafına montaj yaparsanız soğutucu fan klipslerini ters çevirip fan yönünü ayarlamanız lazım. Bakır bloktan sıcak hava çekip kasa arkasına doğru üfleyecek. Klipsleri ters çevirmeden bu şekilde takarsanız hava akışı ters olacaktır demek istediğim buydu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı