Darkflash Aquaris vs. Zalman N5 MF

Makaleler
4
Daha fazla  
Önceden MSI Forge 100M’e bakıyordum ama fiyatı yüksek. İndirim bekledim ama olmadı. Bugün de sipariş vereceğim.

Şu an seçeneklerim de 2 kasa var. Darkflash Aquaris ve Zalman N5 MF.

Kasadan istediklerim HDD, SSD için ayrı bir bölme olması. Göz kirliliği yaratmaması.

Üstte ve altta fan eklemek için hazır yerler bulunması. İleri de fan eklemek için.

Ve ekran kartının sığmazı. Biraz araştırma yaptığım da Aquaris’in içine 2 fanlı RX 580 anca sığmıştı. Benim alacağım kart 3 fanlı. Bunlar için sorun yaratmaması.

Fiyatları aşağı yukarı aynı. Hangisi daha iyidir?

Ben Zalman N5 MF'in malzeme kalitesine güvendiğimden ve ucuz olduğundan N5 MF aldım. Aquarius'un artısı fanlarının RGB olması ve kumandayla geliyordu diye hatırlıyorum. Hava akışı konusunda iyi iş çıkarıyor ikisi de. Malzeme kalitesi nasıl bir bilgim yok Aquarius hakkında.

Ekran kartı iki kasaya da sığar, ileride fan ekleme ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum iki kasada da. Çoğunluk N5 MF diyecektir, burada öne çıkan durum tasarım çünkü. Ben Aquarius diyorum kendisi en sevdiğim kasaların başında gelir zaten.

İhtiyaç duymasam bile fan yeri mevcut mu?

İkisi de beklentilerinizi karşılar. Fakat Darkflash'ın boyutlarını tam bulamamakla birlikte 28-30Cm'den fazla ekran kartlarının sıkıntı çıkartacağını düşünüyorum. Eğer alacağınız ekran kartı bu boyutlardaysa kesinlikle kasanın boyutunu öğrenmeye bakın.
Darkflash : ÖN:3, Üst:2, Arka:1, Alt:2
1609670274774.png

Zalman : ÖN:3, Üst:3, Arka:1, Alt:2
1609670363015.png

İkisinde de mevcut. Ekran kartının tam modeli ne?

5600 XT Rog Strix veya TUF Evo. İndirim bekliyorum onlarda da. İkisinden birine indirim geldiğinde alacağım.

İkisi de beklentilerinizi karşılar. Fakat Darkflash'ın boyutlarını tam bulamamakla birlikte 28-30Cm'den fazla ekran kartlarının sıkıntı çıkartacağını düşünüyorum. Eğer alacağınız ekran kartı bu boyutlardaysa kesinlikle kasanın boyutunu öğrenmeye bakın.
Darkflash : ÖN:3, Üst:2, Arka:1, Alt:2
Eki Görüntüle 814149

Zalman : ÖN:3, Üst:3, Arka:1, Alt:2
Eki Görüntüle 814150

Sanırım Zalman daha iyi gibi. Diskler de gözükmez. Darkflash da sağ da belli olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı