Darkflash dlX21 mesh hangi yönlerde kaç fan takılmalı?

basganmemduh

Hectopat
Yeni aldığım darkflash dlX21 mesh(namı değer GameGaraj Deluxe kasası) kasasında halihazırda önde 3x120 mm giriş fanı ve arkada 1x120 mm egzoz fanı bulunmakta. Kasayı bilgisayar masamın altına koyacağım.
Kasanın ölçüleri (boy-en-derinlik): 44 X 19 X 44 cm. Masa bölmesininölçüleri ise( boy-en-derinlik): 58 X 25 X 65 cm. Masa bölmesinin arkası açık yapıda fakat arkasında 3 cm sonra duvar var.

İşlemcim çok güçlü ve buyüzden çok ısınan bir işlemci olan 3700X ve stok soğutucuyla kullanacağım. Bu yüzden ve masamın üstüne koymayacağım için kasayı. Normalden daha iyi bir hava sirkülasyonu olması gerek diye düşündüm.
Kasanın desteklediği extra fan slotları, üstte 2x140 veya 3X120. alta 2x120 ve kasanın içindeki yan kısma ( ön fanların sağındaki bölmeye 2x120 mm ) fan takılabiliyor.

Sorum şu; yukarıda saymış olduğum 2 olumsuz durum yüzünden(masa altı ve stok sğutucu) benim extradan bu 7 fanın kaç tanesini hangi yönlerde (giriş-egzoz) ve hangi kısımlara takmam gerek?
Fikirleriniz için şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Üst kısım için takacağın fanlar egzoz görevi görmeli. PSU cover bölmesindeki fanlar da egzoz görevi görmeli. Aşağıdan yukarıya sıcak hava dışarıya atılmalı.

Hazır gelen 4 kasa fanını elleme, onlar zaten doğru şekilde kurulu geliyor.

Ek olarak, 3700X'in stok soğutucusu Wraith Prism, gayet iyi bir soğutucu.

Önden havayı içeri çekip arka ve üstten egzoz olarak dışarı atsın. Yan fanı da içeri hava çekmek için kullanabilirsiniz sanırım. Alt dediğiniz kısım ekran kartının fanlarına bakacak şekilde oraya bir şey takmanızı çok önermiyorum çok toz yapıyor içeriyi.

Üst kısım için takacağın fanlar egzoz görevi görmeli. PSU cover bölmesindeki fanlar da egzoz görevi görmeli. Aşağıdan yukarıya sıcak hava dışarıya atılmalı.

Hazır gelen 4 kasa fanını elleme, onlar zaten doğru şekilde kurulu geliyor.

Ek olarak, 3700X'in stok soğutucusu Wraith Prism, gayet iyi bir soğutucu.

PSU cover dediğiniz bölge alt fanlar mı oluyor? Alt yukarı mı üflemeli aşağı mı?

PSU cover dediğiniz bölge alt fanlar mı oluyor? Alt yukarı mı üflemeli aşağı mı?
1612868249800.png

Aşağıya koyacağın fanlar bu şekilde konmalı.

Önden havayı içeri çekip arka ve üstten egzoz olarak dışarı atsın. Yan fanı da içeri hava çekmek için kullanabilirsiniz sanırım. Alt dediğiniz kısım ekran kartının fanlarına bakacak şekilde oraya bir şey takmanızı çok önermiyorum çok toz yapıyor içeriyi.

Alt kısmında toz engelleyici mesh var toz yapmaz sanırım. Fakat alt fanlar yukarı mı üflemeli aşağı mı?
Bir de kasamın yanları belirttiğim ölçülerde kapalı olduğu için yanlara giriş fanı takmak doğru olur mu bilemedim. Üsttekilerin hepsini egzoz olarak kullanacağım sanırım çünkü üstü de 14 cm sonra kapalı.
Eki Görüntüle 872024

Aşağıya koyacağın fanlar bu şekilde konmalı.

Arkaya yakın olan kısım aşağı üflüyor öne yakın olan ise yukarı üflüyor değil mi?
Bir de yanları kapalı bölgeye koyacağım için yanlara kasanın içine hava verecek şekilde fan takmak saçma olur değil mi? Yanları egzoz yapmak da saçma olur mu sizce?
Bir de bu kadar fazla 7 tane fanı PSU'ya bağlamak için Molex çoklayıcı falan gerekir mi:D ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı