DaVinci Resolve ve Adobe Premier için ekran kartı tavsiyesi

arifbalyemez

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar.

Şu an:
  • Işlemci: R5 3600X.
  • RAM: 32 GB 3600MHz CL 16.
  • Ekran kartı: GTX 970.
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B450 PLUS.

Sisteme sahibim. DaVinci Resolve ve Adobe Premiere'de özellikle Timline'da çalışırken akıcılık istiyorum. Tabii render performansı da çok önemli. 4K 400mb/sn yaklaşık 20Dk'lık tek video ile çalışıyorum.

Soru:

1. Timeline performansını arttırmak için işlemciyi mi ekran kartını mı yükseltmem gerekiyor?
  2. Ekran kartı değişimi performansta ciddi bir artış sağlar mı?
  3. Ekran kartı olarak RTX 3070 düşünüyordum ama RX 6800 yüksek saf gücü ve 16 GB VRAM'i ile NVIDIA'nın yazılım gücünün önüne geçer mi? Siz olsaydınız hangi ekran kartını alırdınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap:

1-Timeline performansını etkileyen birçok etmen var ama İkisi de gerekli ama senin işlemcin bu işler için şimdilik yeterli mümkün olduğu kadar overlock yapmaya çalış bu programlar yüksek frekans hızını sever ve çok çekirdeği sever, nvme ssd alarak daha da hızlanabilirsin ama en önemlisi ekran kartıdır, cuda çekirdeği ne kadar fazla ise o kadar hızlı timeline ve render değeri alırsın, bütçene göre minimum 2000 serisinden cuda çekirdeği en fazla olan bir ekran kartı seçmelisin. Ayrıca çalıştığın codec de timeline hızında etkilidir.

2-Sağlar, özellikle Davinci ekran kartına çok ihtiyaç duyar, Premiere Pro'nun da yeni versiyonu NVidia NVENC desteği geldikten sonra, hem temeline hem de render müthiş hızlandı. Konu ile alakalı bu videoyu izlenmende fayda olacak.

3- Ben olsaydım kesinlikle RTX 3070 alırdım hem verimlilik, hem yazılım desteği hem de cuda ile premier pro'nun iyi çalışmasından dolayı bulabilirsen RTX 3070 harika olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı