Davlumbaz gideri

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 18.558

ksn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaslar yeni ev tuttum. Evin mutfaginda davlumbaz gideri yok. 1 adet gider var lakin orasi hava atma gideri koymuslar. Sensorlu beyaz, plastik, bir gider kapagi koymuslar. Bu kapagi sokup davlumbaz gideri olarak kullana bilir miyim?

Davlumbaz ile hava atma giderine olan mesafe yaklasik 5mt. Davlumbaz giderini 100luk PVC boru ile bu hava atma giderine baglasam olur mu?
Bu PVC boru davlumbaz giderin de ilerde bir sorun cikarir mi? Yoksa bu davlumbaz borusu ayri mi oluyor.

PVC boru bu sekilde:

Screenshot_2020-03-13 Ege Yıldız 150x3000 Pvc Boru 3,2 Mm - n11 com.png

Yardimlariniz icin tesekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o kalınlıkda demir boruyu nerden bulayım imkansız:)

Nereden bulayım derken nalburlarda yok mu? Bu önemli bir konu çünkü yanlış yapılırsa hem ses daha fazla olur hemde çekişi çok düşürebilir hem de başka sıkıntılar oluşturabilir.

Doğru bir gider yoksa gidersiz de çalışan davlumbazlar var ama tabi hava çıkışı kadar iyi değil ama kullanılabilir. Karbon filtre falan takılıyor o şekilde boru takılmadan kullanılıyor diye biliyorum. Ama hava çıkış yeri varsa tabi o daha iyi olur.

Nereden bulayım derken nalburlarda yok mu? Bu önemli bir konu çünkü yanlış yapılırsa hem ses daha fazla olur hemde çekişi çok düşürebilir hem de başka sıkıntılar oluşturabilir.

Doğru bir gider yoksa gidersiz de çalışan davlumbazlar var ama tabi hava çıkışı kadar iyi değil ama kullanılabilir. Karbon filtre falan takılıyor o şekilde boru takılmadan kullanılıyor diye biliyorum. Ama hava çıkış yeri varsa tabi o daha iyi olur.
Yurt dışındayım hocam. Burada öyle bizim Türkiyedeki gibi hırdavatcı yok. Metal ince folyolu boru bulacağım artık.

Filtreli aspiratör kullanabilirsin. Eğer aldıysan ve baca şart ise davlumbaz için satılan bacalar var, akordiyon gibi açılıyor, 4-5 metre kadar uzuyor yanlış hatırlamıyorsam.
Ocagin uzerinde pisen yemegin kokusunu emip 5mt ilerde olan havalandirma bacasindan atacak hocam. Davlumbaz kendin den vantilatorlu. Davlumbaz cikisi 10cm capinda yuvarlak. Yuvarlak olan bolume takilmakla beraber 5mt uzunlugunda, havalandirma bacasina kadar ulasacak boru lagzim. Davlumbaz var. Almama gerek yok.

Boru olarak PVC boru dusunmusdum. Sonradan bu borunun sorun yaratacagini dusundum. Aleminyum folyo borular var galiba baca olarak kullanilan ondan almayi dusundum.
Sizin demek istediginiz boru bu sekilde mi ?

Screenshot_2020-03-14 Aspiratör Davlumbaz Havalandırma Borusu Akardiyon Boru 2mt - n11 com.png

O zaman ülkemin gözünü seveyim :) Umarım halledersiniz hocam. Kolay gelsin.
Turkiyeye kurban olayim hocam. Her istedigini bulabilirsin. Burda birseye ihtiyac olunca bu sekilde sikintiya dusuyoruz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı