İnceleme Daylio Journaling App: Duygu Takip Günlük Uygulaması

Daylio: Ruh Halinizi ve Faaliyetlerinizi Takip Edin​

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere Daylio adlı bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. Daylio, kullanıcıların duygularını ve faaliyetlerini takip etmelerine yardımcı olan bir ruh hali günlüğü uygulamasıdır. Bu uygulama, kullanıcıların kendilerini daha iyi tanımalarına ve hayatlarını iyileştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Daylio Nasıl Çalışır?​

Daylio ile her gün ruh halinizi ve yaptığınız şeyleri seçebilirsiniz. Uygulama, sizin için otomatik olarak bir günlük oluşturur ve verilerinizi istatistikler, takvimler ve grafikler gibi çeşitli şekillerde gösterir. Böylece, ruh halinizin zaman içinde nasıl değiştiğini, hangi faaliyetlerin sizi mutlu veya mutsuz ettiğini, hayatınızda hangi alışkanlıkları geliştirmeniz veya değiştirmeniz gerektiğini görebilirsiniz.

Daylio'nun Özellikleri Nelerdir?​

Daylio, kullanıcıların kişiselleştirebilecekleri birçok özelliğe sahiptir. Örneğin:

• Ruh hallerinizi ve faaliyetlerinizi kendiniz belirleyebilir, renklerini ve simgelerini değiştirebilirsiniz.
  • Her gün size hatırlatma göndermesini sağlayabilir, böylece günlüğünüzü tutmayı unutmazsınız.
  • Günlüğünüze notlar ekleyebilir, duygularınızı ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
  • Verilerinizi yedekleyebilir, geri yükleyebilir veya dışa aktarabilirsiniz.
  • Uygulamayı şifre veya parmak izi ile koruyabilirsiniz.

Sonuç​

Daylio, kullanıcıların ruh hallerini ve faaliyetlerini takip etmelerine ve hayatlarını iyileştirmelerine yardımcı olan harika bir uygulamadır. Uygulama, kullanıcıların kişiselleştirebilecekleri birçok özelliğe sahiptir ve verilerini çeşitli şekillerde gösterir. Daylio'yu denemek isterseniz, ücretsiz olarak indirebilir veya premium olarak satın alabilirsiniz. Yıllık 85 TL gibi bir ücreti var. Umarım bu yazı sizin için faydalı olmuştur. Daylio ile ilgili düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.
Ben 22 gündür kullanıyorum ve açıkçası duygularımı kaydetmek çok rahatlatıcı.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Ben de bu uygulamayı son 26 gündür kullanıyorum, ücretsiz planda bile özelliklerini yeterli buluyorum. Günlük duygu takibi ve bazen bir iki anıyı not etme amacıyla kullanıyorum. Güzel ve basit uygulama. Tavsiye ederim.

Aynen ücretsiz versiyonu da gayet yeterli. Sadece ek özellikleri açmak istedim ve ucuzdu baya. Takvimde, grafiklerde mood'umu görünce bir iyi hissediyorum. Takvimin çoğu yeşil olunca insan bir motive oluyor.

Bilgilendirme için teşekkürler indirdim ancak henüz pek kurcalamadığımdan, tam olarak ne yapacağımı anlayamadım. Emoji olarak modları işaretliyoruz ama hobiler, yemek, uyku gibi şeylerde var ek olarak. Siz günlük nasıl yapıyorsunuz genelde, neleri dolduruyorsunuz?

Premium sürümünde Google Play'de yıllık 158 TL diyor, ömür boyu versiyonu 999 TL bende.

@rainman23 @Connor The Android
Önce bende de o fiyatta gösteriyordu. Ben o teklife basıp sonra çıkmıştım. Sonra 85 TL teklifi geldi. Direkt aldım.

Rica ederim. İlgi duyduğunuza sevindim. Günlük tutmak cidden faydalı. Içimdekileri döküyorum ve rahatlıyorum.

1. Önce mood'unuzu seçiyorsunuz.
  2. Sonra o anki girdideki mood'a ne sebep verdi, neler yaptınız onu işaretliyorsunuz.
  3. Son olarak not bölümüne duygularınızı, düşüncelerinizi, yaşadıklarınızı anlatıyorsunuz. Şablonlar vs. var.
Normal günlük gibi illa günde 1 kere tutmak zorunda değilsiniz. Gün içinde birden fazla da girdi ekleyebilirsiniz. Örneğin ben düzenli olarak sabah ve gece tutuyorum. Şablonlarda "Sabah Yansıması" diye bir şablon var ve onu dolduruyorum.

Mesela sabah kalktım, sabah yansımamı girdim. O anki ruh halime ne sebep olmuş olabilir onları giriyorum. Bu illa o gün olmak zorunda da değil. Dün yaşadığınız şey hala sizin üzerinizde etki bırakmış olabilir.
Örneğin sabah kalktınız, mood'u kötü seçtiniz, sonra etkinliklerden sevgiliyi seçtiniz, sonra nota eklediniz, bu sabah kötü hissediyorum çünkü dün sevgilimle tartıştık ve ne yapacağımı bilmiyorum vs.

Sonra gün içinde baktım sevgilimle barıştık ve mood yükseldi diyelim. İlla gün sonunu beklememe gerek yok. O an hissettiklerimi giriyorum.

Gün sonunda da zaten o günün kritiğini yapıyorsunuz vs.

Az kurcalayın anlarsınız

Böyle insan grafiği görünce, takvimi yemyeşil görünce bir mutlu oluyor.

Son düzenleme:
Teşekkürler güzel anlatmışsınız. Birde işaretleme kısmında uyku, hobi vs oluyor. Onları da mı dahil edebiliyoruz duygu durumumuza? Mesela, hobimle ilgilendim ondan duygu durumum iyileşti gibisinden.

Ayrıca dediğiniz gibi 2.kez girince fiyatı 83 TL'ye indirdi ve o fiyattan aldım.

Son düzenleme:
Tabii. Girdiyi yazdığında mood'una ne etki ettiyse ne yaptıysan işaretleyebilirsin.

@rainman23
Bilişsel davranışçı terapi bağlamında şu şablonu kullanabilirsiniz:

Bazen içimi dökmeye ihtiyaç duyuyorum. Müsait olduğum zaman belki inceler, kullanma kararı alabilirim. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…