Days Gone incelemesi

Veli Tunç

Hectopat
Daha fazla  
Bugün hikaye olarakdan bitirdiğim Days Gone oyunundan bahsedeceğim.
Çalıştığım halde saat akşam 11'de eve gelip gece 2-3'lere kadar oynadığım ve beni bir o kadar da saran oyun.
(i5 3470- GT1030-8 GB RAM)
Oyunun ilerleyişi çok güzel. Hikaye bakımından eksiklikler de olsa sevilecek bir oyun. Açık dünya olması da ve rahatça gezebiliyor olması, insanı içine çekiyor.
Normalde sinematik izlemeyen bir insanım ama bu oyunun sinematikleri o kadar güzel yapılmış ki, hiçbirini geçmeden edemedim.
Oynanış olarak PC'de eksiklikleri var. YouTube'da izlediklerimde PS'lerde geriye bakış yapıp eşya atabiliyorsun ama PC'de bunun eksikliği belli oluyor.
Oyuna verilen parayı sonuna kadar hak ediyor.
Görevler bakımından bazı görevler sıksa da eğlenceli olarak sürü yok etme görevleri insanı eğlendiriyor ve bir o kadar heyecanlandırıyor.
Oyunu oynamanızı tavsiye ederim. İyi günler, iyi akşamlar.

Bugün hikaye olarakdan bitirdiğim Days Gone oyunundan bahsedeceğim.
Çalıştığım halde saat akşam 11'de eve gelip gece 2-3'lere kadar oynadığım ve beni bir o kadar da saran oyun.
(i5 3470- GT1030-8 GB RAM)
Oyunun ilerleyişi çok güzel. Hikaye bakımından eksiklikler de olsa sevilecek bir oyun. Açık dünya olması da ve rahatça gezebiliyor olması, insanı içine çekiyor.
Normalde sinematik izlemeyen bir insanım ama bu oyunun sinematikleri o kadar güzel yapılmış ki, hiçbirini geçmeden edemedim.
Oynanış olarak PC'de eksiklikleri var. YouTube'da izlediklerimde PS'lerde geriye bakış yapıp eşya atabiliyorsun ama PC'de bunun eksikliği belli oluyor.
Oyuna verilen parayı sonuna kadar hak ediyor.
Görevler bakımından bazı görevler sıksa da eğlenceli olarak sürü yok etme görevleri insanı eğlendiriyor ve bir o kadar heyecanlandırıyor.
Oyunu oynamanızı tavsiye ederim. İyi günler, iyi akşamlar.
Hocam sisteminizle hangi ayarda kaç fps alıyordunuz?

Hocam sisteminizle hangi ayarda kaç FPS alıyordunuz?

FPS'i hiç açıp bakmadım ama görüntü kısmında ölçeklendirmeyi 80'e alıp düşük ayarlarda oynadım orada yazan FPS'e göre 40FPS alıyordum.
Ve tahminimce HDD de oynadığım için takılmalarla karşı karşıya kalıyordum keşke SSD'ye kursaydım dediğim bir oyundu.

Hoş oyun. 50 saat civarı oynayıp yapılacak bir şey kalmayana kadar sömürdüm bu oyunu. :D

Resimler bana ait;

2021.06.18-17.09.35.png

2021.06.20-16.01.58.png

2021.06.18-17.14.58.png

2021.06.20-15.55.14.png

2021.06.15-21.53.07.png

2021.06.25-18.45.56.png

Zamanında bu oyun yüzünden PS4 alacaktım az daha. Sonradan PC'ye gelişiyle indirim döneminde aldım ve 2 gün önce başladım oynamaya. Henüz oyunda 12 saat geçirmiş olmama rağmen oyuna bayıldım. Tahmin ettiğimden çok daha iyi, gerek hikayesi gerek oynanışı. Yalnız altyazılarda arada sırada kopmalar, hikayede arka arkaya konulduğu için saçma gelen konuşmalar mevcut. Muhtemelen oyuna son rötuşları yapma fırsatı bulamamışlar. Keşke 4-5 ay daha geç çıksaydı da 10/10 bir oyun olsaydı dedirtiyor arada ama olsun şuan ki haliyle de 10/9 rahat veririm. Bu tarzda bir oyun başka olmadığı için meraklılarına tavsiye ederim.

Eklemeyi unuttum birde o grafikler nedir öyle ya, şahane gözüküyor cidden. GTX 1660 Super ile ultra ayarlarda oynuyorum sabit 60 FPS veriyor. Optimizasyonu da iyi bayağı.

Oynamadan izlediğim için en çok pişman olduğum oyundur Days Gone. Bir dönem ''nasıl olsa oynamam'' deyip bazı oyunları izlemiştim :( Tam da o döneme denk geldi. Şimdi ise oyuna uzun bir zamandır pc üzerinden sahibim ve tekrar deneyimlemek istiyorum. Tekrar diyorum çünkü 10 saat kadar oynadım. Ancak hikayesini zaten bildiğim için bitirememiştim. Bu kez modlarla birlikte oynayacağım. Açıkçası Last of us'tan sonra beni en çok heyecanlandıran oyunlardan biriydi. Atmosferi, karakterleri, hikayesi, oynanışı. Her şeyiyle üst düzey bir yapım. Özellikle zombi sürülerinin verdiği o gerginlik hissi çok çok iyi. Motor dinamiği de muazzam. Kesinlikle zombi türünü sevenlerin kaçırmaması gereken bir oyun.

@moreLithium, oyun güzel de daha oyunun başından tekrara sarması oldukça can sıkıcı ama şu konuda oyunun hakkını yemek istemem: Her yere motorla gitmemiz değişik konsept olmuş ve motorlu Dying Light denebilir :D Bir fırsat vermekten zarar gelmez, en kötü ihtimalle oyunu oynamayı bırakırsınız.

@moreLithium, oyun güzel de daha oyunun başından tekrara sarması oldukça can sıkıcı ama şu konuda oyunun hakkını yemek istemem: Her yere motorla gitmemiz değişik konsept olmuş ve motorlu Dying Light denebilir :D Bir fırsat vermekten zarar gelmez, en kötü ihtimalle oyunu oynamayı bırakırsınız.
Zaten hikayesini bildiğim için devam edememiştim çünkü ben oyunlarda en çok hikayeye önem veririm. Ama Dying Light serisinden daha güzel bence. Orda da koşmak sıkıyor, Deacon'ın en azından motoru var. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı